Vyšetrovanie smrti Carradinea skončí o štyri týždne

6.6.2009|Webnoviny|
Vyšetrovanie smrti Carradinea skončí o štyri týždne BRATISLAVA 6. júna (WEBNOVINY) - Vyšetrovanie smrti amerického herca Davida Carradinea sa skončí zrejme o štyri týždne. Oznámila to thajská polícia. Tri týždne budú trvať toxikologické testy, "a potom sa stretnú všetci zainteresovaní, aby určili príčinu smrti. Bude to trvať štyri týždne," povedal Somprasong Yenthaum z polície v Bangkoku. Telo 72-ročného herca, ktoré našli v noci zo stredy na štvrtok v hotelovej izbe v Bangkoku, v sobotu previezli do USA. Jeho rodina požiadala americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI), aby sa zúčastnil na vyšetrovaní. Pozostalí, rovnako ako jeho kolegovia, neveria, že David Carradine spáchal samovraždu a znepokojujú ich protikladné správy o jeho úmrtí. Povedal to právnik hercovho brata Keitha Carradinea Mark Geragos v šou Larryho Kinga. Thajská polícia však v sobotu uviedla, že ju FBI zatiaľ nekontaktoval.

David Carradine zomrel dva dni po tom, čo začal v Thajsku nakrúcať nový film Stretch. Polícia sa najprv domnievala, že spáchal samovraždu. Podľa aktuálnej verzie mohla byť príčinou autoerotická sexuálna praktika, pri ktorej dochádza k priduseniu, aby sa tak zosilnilo vyvrcholenie. Príčinou smrti herca bol nedostatok kyslíka a na jeho tele nie sú stopy po zápase, uvádza sa v pitevnej správe.

David Carradine sa preslávil ako Kwai Chang Caine v televíznom filme a neskôr seriáli Kung Fu (1972). Objavil sa vo viac ako sto snímkach, spolupracoval s režisérmi Martinom Scorsesem či Ingmarom Bergmanom. Úlohu ničomníka Billa si zahral vo filmoch Quentina Tarantina Kill Bill (2003) a Kill Bill 2 (2004). David Carradine bol päťkrát ženatý, mal dve dcéry, Calistu Mirandu a Kansas. S poslednou manželkou Annie sa oženil 26. decembra 2004.   Foto © archív

Súvisiace články