David Carradine nespáchal samovraždu, potvrdil lekár

2.7.2009|Webnoviny|
David Carradine nespáchal samovraždu, potvrdil lekár BRATISLAVA 2. júla (WEBNOVINY) - Doktor Michael Baden, ktorý v New Yorku vykonal druhú pitvu herca Davida Carradinea, v stredu uviedol, že príčinou jeho smrti bolo udusenie. Ohliadač mŕtvol vylúčil, že by 72-ročný herec spáchal samovraždu.

Telo Davida Carradinea, ktoré našli v hotelovej izbe v Bangkoku v noci z 3. na 4. júna, previezli do USA v sobotu 6. júna. Carradineho rodina po nevyjasnenej smrti požiadala úrad FBI pri americkom veľvyslanectve v Thajsku, aby pomohol s vyšetrovaním. Thajské úrady súhlasili pod podmienkou, že Američania budú len pozorovateľmi. V súčasnosti prebieha vyšetrovanie, po ktorom by malo byť jasné, či bol Carradine v čase smrti v izbe sám. V opačnom prípade by bol akýkoľvek človek, ktorý bol v noci z 3. na 4. júna s ním, podozrivý z jeho vraždy.

David Carradine sa preslávil ako Kwai Chang Caine v televíznom filme a neskôr seriáli Kung Fu (1972). Objavil sa vo viac ako sto snímkach, spolupracoval s režisérmi Martinom Scorsesem či Ingmarom Bergmanom. Úlohu ničomníka Billa si zahral vo filmoch Quentina Tarantina Kill Bill (2003) a Kill Bill 2 (2004). David Carradine bol päťkrát ženatý, mal dve dcéry, Calistu Mirandu a Kansas. S poslednou manželkou Annie sa oženil 26. decembra 2004.   Foto © archív

Súvisiace články