Nezabudni na mňa (Remember Me)

1.6.2010|Zuzka Kožaková|
Nezabudni na mňa (Remember Me)

Upírske ťaženie Roberta Pattinsona sa pomaly chýli ku koncu, keď prvého júla nastane zatmenie v kinách. Zbaviť sa nálepky „najsexi upír Hollywoodu“ nie je práve najľahšie, keď sa všade naokolo potulujú fanúšikovia s Pattinsonovou fotkou na prsiach. O to ťažšie to na svojej ceste ku sláve bude mať jeho nový film Nezabudni na mňa, ktorý do našich kín vkročil 6. Mája 2010, a ktorý s upírskou tematikou má spoločné len jedno. Hlavného predstaviteľa. Režisér Allen Coulter vsadil skôr na drámu v medziľudských vzťahoch, než na deprimovaných teenagerov s túžbou po krvi.

Dejová línia začína obdobím krátko po rozchode rodičov mladého Tylera Rotha(Robert Pattinson), ktorí sa odlúčili po samovražde staršieho syna. Tyler sa s bratovou stratou vyrovnáva po svojom. Po rôznych „zmierňovacích“ potulkách mestom stretne mladú Ally Craigovú (Emilie de Ravin), do ktorej sa zamiluje. Ally sa stala svedkom vraždy svojej matky a vďaka tomu si uvedomuje čas, ktorý jej ešte zostáva. Sama časom zisťuje, že s Tylerom má nemálo spoločné....

Nezabudni na mňa (2010)

Dráma založená na stretnutí dvoch mladých ľudí, ktorí zažili podobnú životnú tragédiu spočiatku pôsobí plytko a nezáživne. Čas však aj v tomto prípade beží ďalej a my sa s jeho postupom zahryzávame viac do životov skormúteného rebela Tylera a jeho novej lásky Ally. Príbeh často krát nezáživne vykresľuje životy oboch rodín, ale čím viac sa blížime ku koncu samotného filmu, situácie sa vyostrujú, začínajú naberať na gradácii, takže nám fantasticky dláždia cestu do strhujúceho a prekvapivého záveru, ktorý ma, aby som pravdu povedala, prinútil otvoriť ústa. Takýto koniec rozhodne nečaká nikto z Vás. Preto Vám radím, nech sa Vám už cesta naprieč filmom Nezabudni na mňa bude zdať akákoľvek, vydržte a nebudete ľutovať.

Robert Pattinson je momentálne najviac skloňovaným „upírom“ v Hollywoode. Konečne však opustil jednotvárny svet zamilovaných „veľavravných“ úškrnov a neprítomných pohľadov za koncom sveta, aby dal priechod talentu, ktorý v ňom predsa len je. Za excelentný sa jeho výkon stále nedá považovať, za čo ma pravdepodobne zožerú Pattinsonove fanúšičky, ale pravdou je, že tento chalan v sebe talent má, len sa ho musí naučiť aj ukázať. Určitým akcelerátorom bol pre Pattinsona aj fantastický Pierce Brosnan, ktorý si strihol úlohu arogantného bankára a uboleného otca v jednom. Nežnejšia časť obsadenia, Emilie de Ravin, sa stala novou filmovou partnerkou pre chlapa, ktorého si spájame len s nemotornou, pery si hryzúcou Bellou zo Súmraku. Emilie však disponuje väčším talentom, svojským úsmevom a triezvym uvažovaním. Postave Ally dodala svoj osobitný šarm a rozleptanému vnútru dala špecifický tvar. Najlepšou voľbou sa však stal Chris Cooper, ktorého si zapamätáte ako nekompromisného policajta a otca mladučkej Ally. Hrôzu naháňajúci Cooper skvele doplnil vcelku slušné obsadenie.

Nezabudni na mňa (2010)

Arogantného Brosnana, rozzúreného Pattinsona prskajúceho na všetky strany, hrôzu stelesňujúceho Coopera, utrápenú de Ravin, uslzené scény a strhujúce finále. Mix týchto predností charakterizuje najnovší film Allena Coultera Nezabudni na mňa, ktorý aj napriek zmene žánru, filmovej partnerky a charakteru postavy, prinesie Robertovi obrovské uznanie. Nie kvôli tvári či sexepílu, ale kvôli tomu, že v tomto filme aj skutočne niečo hrá.

VERDIKT MOVIE MANIA:
Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Continental film

Odporúčané články

Highlighty z Comic-Con 2017

Highlighty z Comic-Con 2017

Jedna z najdôležitejších udalostí modernej pop kultúry, ktorá spája svet fantázie, science fiction a záhad so svetom filmu,...