Jesenná seriálová žatva - 1.časť

19.9.2010|Ľubo Martiniak|
Jesenná seriálová žatva - 1.časť

Obrovské množstvo seriálov aké za posledné roky zaplavujú americké televízie naše prijímače sa jednoducho nedá zvládať. Podaktorí si počkajú na kvalitný resp. nekvalitný slovenský či český dabing na AXN alebo inej komerčnej televízii, iný zasa fanaticky sťahujú aktuálne epizódy z internetu. Každopádne zorientovať sa v tom všetkom zaberá kopec času najmä tým, čo pozerajú aj niekoľko seriálov súčasne. Preto v tomto vyčerpávajúcom článku Vám filmový server moviemania.sk nadelil poctivú jesennú prehliadku na nadchádzajúcu jesennú sezónu rozbehnutých, ale i nových TV sérií najpopulárnejších amerických televízií. Niektorým sa budeme venovať len stručne a iným zasa až príliš obšírne, podľa toho akú popularitu si ten– ktorý seriál zaslúži- či už u divákov alebo našej maličkosti. Preto ak ste chceli vedieť Čo, Kde, Kedy, S kým a Ako dlho v televízii, ste na správnom mieste... Pozor na SPOILERy! Toto je prvá časť článku. O ďalšej sa dozviete na konci článku.

Čo: 90210 - 3. Sezóna – 3x01 Senior Year, Baby Kde: CWTV (CBS Television) Kedy: 13.9.2010 S kým: Shenae Grimes ( Annie Wilson), Tristan Wilds ( Dixon Wilson), Anna Lynne Mccord (Naomi Clark), Ryan Eggold (Ryan Matthews), Michael Steger (Navid Shirazi), Jessica Lowndes (Adrianna Tate-Duncan), Trevor Donovan( Teddy Montgomery), Gillian Zinser (Ivy).... O čom: Každému známy remake populárnej série od nespratných a najmä rozmaznaných teanegeroch z luxusnej vilovej štvrte, pokračuje už 3. sezónou. Hrdinovia nastupujú po dlhých prázdninách do vyššieho ročníka strednej školy. Vieme si predstaviť čo bude nasledovať. Hormóny zúria, a hojnosť všetkého rozpúta intrigánske i zaľúbenecké peripetie. Uvidíme vzostupy i pády skupinky priateľov. To, na čo sme všetci zvedaví. Zvedaví samozrejme tí, čo radi oddychovú prehliadku snobských rozmazlencov ako popoludňajšiu siestu. Ako dlho: Dúfam, že už nie príliš...:-)

Čo: 30 Rock - 5. Sezóna – 5x01 The Fabian Strategy Kde: NBC Kedy: 23.9.2010 S kým: Tina Fey (Liz), Alec Baldwin (Jack Donaghy), Tracy Morgan (Tracy Jordan)... O čom: Tento vydarený a všemožne oceňovaný (Emmy Awards) sitcom sa rúti už do zrelej 5. sezóny, a nič nenasvedčuje tomu žeby strácal dych. Večne ukecaná Liz mieni riešiť svoje problémy stále po svojom a vôbec nezáleží na tom, čo na ne hovorí večne absurdný séf Jack Donaghy. Kopec gagov z televízneho prostredia skvelo dopĺňa maximálny alibista Tracy Jordan, a divák sa nikdy neprestáva baviť. Pre všetkých čo radi absurdný a tak trošku cynicky prehnaný humor, ako stvorené. K tomu neurekom cameí známych hereckých ale i tých nehereckých osobností, a nádhera je na svete. Ako dlho: Forever :D

Čo: The Big Bang Theory - 4. Sezóna - 4x01 The Robotic Manipulation Kde: CBS Kedy: 23.9.2010 S kým: Johnny Galecki (Dr. Leonard Hofstadter), Jim Parsons (Dr. Sheldon Cooper PhD. – tohtoročný výherca ocenení Emmy Awards 2010 za najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe v komédii), Caley Cuoco ( Penny), Simon Helberg (Howard Wolowitz), Kunal Nayyar (Rajesh Koothrappali).... pätica šialencov znovu pohromade. O čom: Po tretej kolísavo vtipnej sezóne, v ktorej došlo i na minulosť a odhalenie pôvodu celej rady Sheldonových strelených zásad, sa tento vydarený sitkom dostáva už do svojej štvrtej sezóny. Po bláznivej záverečnej epizóde tretej sezóny, v ktorej Leonard riešil svoje city k Penny, som skutočne zvedavý (SPOILER), čo všetko sa udeje so Sheldonovým novorozvíjajúcim sa vzťahom. Pevne verím, že tvorcovia nezabudnú vyťažiť z tohto príjemného a najmä nepochopiteľného faktu more skvelých situačných trapasov. Tešiť sa je.....fakt málo... Ako dlho: Tento seriál nech nikdy neskončí....teda aspoň do roku 2012

Čo: Bones - - 6. Sezóna – 6x01 Mastodon In The Room Kde: FOX TV Kedy: 23.9.2010 S kým: Emily Deschanel (Dr. Temperance Brennanová), David Boreanaz (Agent Seeley Booth), Michaela Conlin (Angela Montenegrová), Eric Millegan (Dr. Zack Addy), T.J. Thyne (Dr. Jack Hodgins), Jonathan Adams (Dr. Daniel Goodman), Tamara Taylor (Dr. Camille Saroyanová), Stephen Fry (Dr. Gordon Wyatt) a ďalší šťastlivci... O čom: Stále o tom istom. Ako inak sa jedná o investigativnú dramu inspirovanú životom súdnej antropologičky a najpredávanejšej autorky Kathy Reichs. A myslím, že žiaden z verných divákov by ani nič iného nechcel. Kopec častokrát dojemných prípadov nebude chýbať určite ani v už šiestej sezóne, a to...to niekedy proste stačí.... Ako dlho: Dokáže vôbec niekedy takýto typ seriálu skončiť?

Čo: Brothers and Sisters - 5. Sezóna – 5x01 Homecoming Kde: ABC Kedy: 26.9.2010 S kým: Calista Flockhart (Kitty Walker), Ron Rifkin (Saul Holden), Sally Field (Nora Walker), Rob Lowe (Robert McCallister), Luke Macfarlane (Scotty Wandell), Rachel Griffiths (Sarah Walker), Mattew Rhyns ( Kevin Walker), Dave Annable (Justin Walker) ... O čom: Pomerne vychvaľovaný, ale u nás dosti neznámy rodinno-dramatický seriál pokračuje už svojou 5. sezónou. Pre tých , ktorý nevedia o čo ide, seriál pojednáva o rodine , v ktorej práve zomrel otec William Walker počas oslavy, na ktorej sa zúčastnila celá rodina. Všetci zúčastnený jeho rodina –bratia a sestry- sa musia vyrovnať so stratou svojho otca a postaviť sa na vlastné nohy. Smrť ich otca však nezostáva bez nečakaných odhalení. (zdroj: csfd.cz). Ako dlho: Podľa reakcií dúfam, že dovtedy pokiaľ ho sám nezačnem pozerať...:-)

Čo: Californication - - 4. sezóna – 4x01 Just A Bad Boy Kde: Showtime Kedy: 10.1.2011 S kým: David Duchovny (Hank Moody), Natasha McElhone (Karen Van Der Beek), Evan Handler (Charlie Runkle), Madeline Zima (Mia Gros), Madeleine Martin (Becca Moody)... O čom: Sex, alkohol, stratená manželka a hýrivý život stále dookola, len v iných variáciách. Čo už môže so sebou robiť životom zničený, znudený a sklamaný spisovateľ bez poriadnej múzy? Záležitosť od najkontroverznejšej TV určená pre úzku cieľovú skupinu ľudí –liberálov- ktorý skuknu takmer všetko. Mimochodom v novej sérii sa bude musieť hlavný hrdina Hank pobiť s menším problémom okolo prasknutej aférky s Miou (zasvätený vedia). Nuže a jeho právnička Abby sa určite postará o to, aby vďaka tomu neskončil v lochu. Trefný dodatok: Pýta sa niekto čo tu robí seriál, ktorého najbližšia sezóna má premiéru až na budúci rok? Odpoveď je jednoduchá: Producentské „techtle-mechtle“ dokážu zmeniť čokoľvek. Ako dlho: Po prvej sérii musím povedať, že zbytočnejší seriál som nevidel...preto verím, že čo najkratšie.

Čo: Castle - 3. Sezóna – 3x01 A Deadly Affair Kde: ABC Kedy: 20.9. 2010 S kým: Nathan Fillion (Richard Castle), Stana Katic (Kate Beckett), Jon Huertas (Javier Esposito), Seamus Dever (Kevin Ryan), Susan Sullivan (Martha Rodgers), Molly Quin (Alexis Castle)... O čom: V zámorí túto sezónu štartuje už tretia sezóna aj u nás populárneho seriálu Castle (v slovenčine nepochopiteľný preklad Vtierka Castle) vysielaného na TV JOJ. Ako všetky seriály v ďalších a ďalších sezónach i Castle sa snaží rozvíriť vody zaujímavosti. Internet je v týchto dňoch plný spoilerov. V prvom diely by sme sa mali dočkať i nejakej tej hrdinovej vražednej akcie, skvelého Castle/Beckett momentu, trablov s vlastnou dcérou, ktorá mu ale prostredníctvom svojho „chlapčenského problému“ otvorí oči, ako ďalej s Beckettovou. Kopec priam rodinných problémov samozrejme bude dopĺňať stará známa zápletka zločinov podľa predlohy.... Ako dlho: Pre verných priaznivcov radšej poviem, že ešte aspoň zo tri série. Pre realistov....sami uznajte ako dlho táto zápletka môže kvalitne pokračovať.

Čo: Desperate Housewieves – 7.sezóna – 7x01Remember Paul Kde: ABC Kedy: 26.9.2010 S kým: Eva Longoria (Gabrielle Sollis), Marcia Cros ( Bree van de Kamp), Teri Hatcher (Susan Mayer), Felicity Huffman (Lynette Scavo), Nicollette Sheridan (Edie Britt), Brenda Strong (Mary Alice Young)...a ich mužské osadenstvo...:-) O čom: Už 7. Séria červenej knižnice má stále čo zaplietať. Bree sa zapletie s novou postavou Keithom (Brian Austin Green- manžel Megan Fox), o ktorého bude mať samozrejme záujem ešte niekto iný. Žeby nová zúfalá manželka (Wanessa Williams) ? Pribudnú teda nejaké nové postavy a podozvedáme sa niečo o novej Paulovej žene Beth. Susan zatúži po návrate do svojho vlastného domu a Carlos bude podľa všetkého ochudený o mužný fúzatý look. Milé dámy, je sa určite na čo tešiť. Teda aspoň pre tie, ktoré sa ale už skutočne nudia. Tých musí byť však skutočne veľa, keďže premiéra novej série bude slávnostne uvedená i s červeným kobercom, čo svedčí o značnej popularite tohto rýdzo amerického seriálu. Ako dlho: Takéto niečo môže mať koniec iba vtedy, ak už to niekoho so zúčastnených alebo financujúcich prestane baviť.....

Čo: Dexter - 5.sezóna – 5x01 My Bad Kde: Showtime Kedy: 27.9.2010 S kým: Michael C. Hall (Dexter Morgan), Jennifer Carpenter (Debra Morgan), Lauren Velez (Lt. Maria Laguerta), James Remar (Harry Morgan), David Zayas (Angel Batista), C.S.Lee (Vincent Masuka), Desmond Harrington (Joseph Joey Quinn). O čom: Dej takmer s istotou nadviaže priamo na poslednú časť, ktorá nejdeného diváka vyviedla citovo i myšlienkovo minimálne z rovnováhy. Som skutočne zvedavý ako sa tvorcovia postavia k danému status quo. Zmena charakteru by určite veľmi nepomohla. Preto sa dá očakávať, že to bude mať Dexter opäť raz ťažké. Zo spoileroidných hlášok od samotných hercov sa už čo-to vie. Dextrovo killer alter ego dostane zelenú, Ritin nápadník Elliot bude pekelne podkurovať a kolega Quin začne intenzívne Dextra podozrievať z Ritinej smrti. Zgustneme si aj na Debinej novej láske- ak sa to dá u nej vôbec tak nazvať, a objaví sa aj nejaká tá nová postava z ktorej najvýraznejšia bude Lumen, ktorá pomôže Dextrovi pozviechať sa. Vraj žiadna Lila z druhej série. Uvidíme.... Ako dlho: Vzhľadom na zápletku sa človek pýta ako sa tvorcom podarilo nakrútiť už štyri kvalitné sezóny. Vzhľadom na to, že každá ma iba desať 50-minútových dielov s dobrou sezónnou zápletkou, sa však nápad tak rýchlo nevyčerpá. Nič to však nemení na tom, že 5. séria by mohla byť už to poslednou, aj keď tvorcovia sa vôbec nebránia ešte minimálne jednej. Niekedy ale treba skončiť v najlepšom.

Jesenná seriálová žatva - 1.časť

Čo: Family Guy – 9. Sezóna – 9x01 And Then There Were Fewer Kde: FOX Kedy: 26.9. 2010 S kým: Nespočetne vtipne animovaných postavičiek karikatúr i „normálnych“ ľudí O čom: Family Guy čoby cynickejšia a omnoho surovejšia verzia Simpsonovcov určite nie je pre malé deti. Tie veľké si však prídu na svoje. V novej sezóne príde toho skutočne neurekom. Prvý diel sezóny sa bude niesť v detektívnej atmosfére a vraj zomrie veľa hlavných postáv. Lois sa dá na neblahú činnosť nakrúcať pornografiu a Brian napíše novú knihu a preslávi sa, vďaka čomu sa stane egoistickým nafúkancom. Rovnako fanúšikov čaká i „road“ diel na Vianoce ako špeciál, v ktorom sa Stewie vypraví na severný pól, aby raz a navždy skoncoval so Santa Clausom. Ako dlho: Family Guy nestráca dych ani pri deviatej sérii. Aj oni sú dôkazom toho, že vtipné animované seriály sú nekonečné. Dovolím si tvrdiť, že i tento u nás pomenej známy seriál má reálnu šancu narásť do Simpsonovských rozmerov.

Čo: Fringe - 3. Sezóna – 3x01 Olivia Kde: FOX Kedy: 23.9.2010 S kým: Anna Torv (Olivia Dunham), Joshua Jackson (Peter Bishop), John Noble (Walter Bishop), Jaskia Nicole (Astrid Farnsworth), Blair Brown ( Nina Sharp), Kirk Acevedo (Charlie Francis), Lance Reddick (Phillip Broyles) O čom: J. J. Abrams, najtvorivejší a momentálne najoriginálnejší režisér v Hollywoode, vytvoril jeden z najoriginálnejších a dejovo najnápaditejších seriálov vôbec. Tretia séria štartuje už 23.9. 2010, a nejeden fanúšik sedí ako na ihlách, ako nám tvorcovia rozbehnú tak svižne ukončenú druhú sezónu. Olivia je v peknej kaši, Walter stále vtipne pomätený a nikto ani len netuší o nebezpečnom špiónovi z druhého vesmíru. V pokračovaní sa tvorcovia chcú viacej zamerať na záhadný prístroj z poslednej dvojčasti. Viacero postáv sa dočká viac priestoru. Charlie, i keď ako postava v našej realite zomrel, bude výraznejšie vidieť ako jeho alterego z druhého vesmíru. Broyles bude rvnako zaberať väčší priestor a práve Walter bude tým prvým, ktorý začne infiltrovanú Oliviu podozrievať. Ak sa začínate už teraz tešiť, určite je to na správnom mieste. Zimomriavky? Zimomriavky? :-) Ako dlho: Fringe čoby seriál má nesmierne chúlostivú zápletku, ktorej cieľová skupina je prevažne intelektuálne orientovaná (česť výnimkám), preto je jeho životnosť na TV obrazovkách čisto otázkou čísiel o sledovanosti. Modlime sa, aby boli dlho, dlho čo najvyššie. Tento seriál má určite ešte čo povedať.

Čo: Glee – 2. Sezóna - 2x01 Audition Kde: FOX Kedy: 22.9. 2010 S kým: Matthew Morisson (Will Shuester), Jayma Mays (Emma Pillsbury), Lea Michele (Rachel Berry), Cory Monteith (Finn Hudson), Dianna Agron (Quinn Fabray), Mark Salling (Noah ´Puck´ Puckerman), Chris Colfer (Kurt Hummel)..a ďalší.... O čom: Seriál pojednávajúci o stredoškolskom zbore (známy ako Glee Club) jednej fiktívnej školy v Ohiu sa prehupol po sľubnom úvode do druhej sezóny. Po úvodnej zoznamovačke z minulého roku sa môžeme tešiť na staré známe peripetie, ku ktorým pribudne množstvo nových postáv. Kurt si nájde nového priateľa, a zároveň sa dostane do problémov s ďalšou novou nábožensky založenou postavou. Ako hosťujúce hviezdy do vianočného dielu by si režisér Ryan Murphy prial Jennifer Lopez a Susan Boyle. Mňam...:-) Ako dlho: Pôvodne filmová myšlienka prenesená do TV oslavuje úspech ako séria a zatiaľ sa jej slušne darí, a tak len divácka vernosť predĺži jej trvanie. Tak to veru chodí...Teenegerské publikum dnes na takýchto veciach doslova frčí, a preto (podľa môjho skromného názoru) sa môžeme tešiť ešte na pekných pár sezón. Čo: Gossip Girl – 4.sezóna – 4x01 Belles De Jour Kde: CWTV Kedy: 13.9.2010 S kým: Blake Lively (Serena Van Der Woodsen), Matthew Settle (Rufus Girl – 4.sezóna – 4x01 Belles De Jour Humphrey), Leighton Meester (Blair Waldorf), Taylor Momsen (Jenny Humphrey), Jessica Szohr (Vanessa Abrams), Kelly Rutherford (Lily Humphrey) a ďalšie babenky či chlapci.... O čom: Už z českého názvu vyplýva („Super drbna“) o čom tento seriál môže byť i v nasledujúcej sezóne. Myslím, že vzhľadom na reakcie nemá zmysel sa nejako rozpisovať o projekte, ktorý nikam nesmeruje. Ako dlho: Popravde netuším čo tu tento seriál ešte robí. V Amerike majú asi veľa rozmaznaných dievčiniek...:-)

Čo: Grey´s Anatomy – 7.sezóna – 7x01 With You I´m Born Again Kde: ABC Kedy: 23.9.2010 S kým: Katherine M.Heigl (Izzie Stevens), T. R. Knight (George O´Maley), Ellen Pompeo (Meredith Grey), Sanda Oh (Cristina Yang), Justin Chmbers (Alex Karev), Patrick Dempsey (Derek Shepherd), Kevin McKidd (Owen Hunt).... O čom: Šiesta sezóna moderného nástupcu populárnej Pohotovosti skončila strašnou udalosťou v nemocnici Seattle Grace Mercy West Hospital, ktorá otriasla všetkými pracovníkmi. Siedma séria sa má odohrávať dva mesiace po tejto udalosti, pričom do nemocnice zavíta doktor Andrew Perkins, ktorý má pomôcť prekonať túto traumu. Zdá sa, že jedným doktorom, ktorý bude na tom psychicky najhoršie, je Derek Shepherd, ktorý bol v osudný deň postrelený. A aby toho nebolo málo, na konci prvej epizódy sa Derek ocitne vo vezení. Bohužiaľ dôvod jeho uväznenia je zatiaľ neznámy. Zle na tom bude tak isto aj Lexie, ktorá sa nervovo zrúti. Tento diel mimo iného ukáže, kto dodrží sľuby, ktoré dal v ten osudný deň masakru. No proste nádhera... Ako dlho: Opäť prípad diváckej spokojnosti...všetko ukáže čas...

Čo: House – 7. Sezóna – 7x01 Now What? Kde: FOX Kedy: 20.9.2010 S kým: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Jesse Spencer (Dr.Robert Chase)..... O čom: Aj u nás populárny seriál pokračuje na STV1 svojou šiestou sériou. V zahraničí sa však chystá už 7. sezóna. Svižný seriál sa vyvíja od epizódy k epizóde a preto prezrádzať dej by bolo zbytočné. Jediné čo má zmysel zmieniť je, že sa budú riešiť spoločné city Housea a Cuddy z konca poslednej časti, a opäť sa vyskytnú nejaké tie trable s funkčnosťou jedného nemocničného oddelenia. Ako dlho: Kombinácia skvelého humoru a lekárskeho prostredia si získala nespočetne priaznivcov, preto sa môžeme tešiť minimálne ešte na jednu sériu.

Čo: How I Meet Your Mother – 6. sezóna – 6x01 Big Day Kde: CBS Kedy: 20.9.2010 S kým: Alysson Hannigan (Lily Aldrin), Neil Patrick Harris (Barney Stinson), Coby Smulders (Robin Sherbatsky), Josh Radnor (Ted Mosby), Jason Segel (Marshall Eriksen) O čom: Ako to u situačných komediálnych seriálov býva, stále je z čoho čerpať. Preto ponechať prekvapenia na ďalšie príhody je vec najvhodnejšia. Najmä u tak populárneho seriálu. Vedzte, že stále sa bude veselo riešiť, ako to vtedy vlastne bolo....:-) Ako dlho: Hyperpopulárny sitkom momentálne najmä u študentov môže pokračovať donekonečna. Tematicky nevyčerpateľná studnica humoru. Ako u všetkých sitkom počinov, diváci rozhodnú. Ak inak, však?

Čo: Human Target – 2. sezóna Kde: FOX Kedy: 1. 10. 2010 S kým: Mark Valley (Christopher Chance), Chi McBridge (Winston), Jackie Earle Haley (Gu), Mike Desabrais (Assassin), Hiro Kanagawa(Lt. Peale)... a viacero úplne neznámych hercov. O čom: Len Dvanásť dielna prvá séria nestačila toho v televíznych vodách veľa navíriť, no príbeh súkromného detektíva (resp. bodyguarda) Christophera, ktorý sa snaží zabrániť vraždám svojich klientov, si zjavne získava svoju cieľovú skupinku. Podľa väčšiny ohlasov sa jedná o priemerný kriminálny seriál bez nejakých výraznejších vedľajších dejových liniek. Preto sa dá predpokladať, že druhá séria možno prinesie viac zo súkromného života hlavných hrdinov, prípadne o niečo viac premyslenú dlhodobú zápletku. Ako dlho: Ako oddychová záležitosť má Human Target šancu. Ako mu však jednoduchý námet pomôže udržať si divákov, chcem pri dnešnej konkurencii skutočne vidieť. Dávam tomu tri sezóny...:-) Toľko zatiaľ z prvej časti televíznych seriálových premiér. Avšak ani zďaleka sme ešte neskončili. Na zvyšnú časť ďalších známych seriálových premiér sa môžete tešiť už budúcu nedeľu - 26. septembra.

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © archív

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...