Videokracia (Videocracy)

19.11.2010|Peter Babjak|
Videokracia (Videocracy)

Dokument zaoberajúci sa médiami v Taliansku môže byť potencionálne zaujímavá téma. Režisér sa snaží vylíčiť svoj uhoľ pohľadu, v ktorom ukazuje morálny úpadok dnešnej televízie a jeho dôsledky. Talianske médiá sú plné reality show, ktoré dávajú možnosť každému byť na chvíľu vo svetle reflektorov. Ide tu o pokrivené vnímanie sveta, s ktorým sa však väčšina stotožňuje, kedže podľa štatistík až 80 percent Talianov berie informácie o svete práve z televízie. Hlavnými protagonistami je taliansky premiér a mediálny magnát Silvio Berlusconi, televízny agent Lele Mora, kontroverzný paparazzi Fabrizio Corona a Ricky, obyčajný človek ktorý sa chce stať hviezdou. Táto zmes charakterov, ktorú spája spoločná vášeň je vcelku zaujímavá. Je tu však problém. Film nás nechá nazrieť do zákulisia médii, ide však o pohľad povrchný. Konštatuje vcelku zjavné fakty avšak neponúka žiadne riešenie alebo aspoň jasnú víziu čo mal tento film poskytnúť divákovi.

Videokracia

Chýba akákoľvek koncepcia, jednotlivé útržky príbehu nie sú celistvé. Vrátim sa teda na začiatok. Média v Taliansku môžu byť zaujímavá téma, avšak potenciál zostal bohužiaľ nevyužitý, čo je škoda. Tento film môžete vidieť aj na Festivale JEDEN SVET.

VERDIKT MOVIE MANIA:
Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Film Europe

Odporúčané články

Highlighty z Comic-Con 2017

Highlighty z Comic-Con 2017

Jedna z najdôležitejších udalostí modernej pop kultúry, ktorá spája svet fantázie, science fiction a záhad so svetom filmu,...