Noomi Rapace bude spolupracovať s režisérom Mikaelom Håfströmom

23.4.2014|Iveta Kollárová|
Noomi Rapace bude spolupracovať s režisérom Mikaelom Håfströmom

Švédska herečka Noomi Rapace, známa predovšetkým zo švédskej verzie trilógie Muži, ktorí nenávidia ženy, si zahrá jednu z hlavných postáv v pripravovanej dráme Unlocked.

Špionážny thriler, ktorý bude režírovať Mikael Håfström, sa zameriava na agentku CIA, ktorá sa nedobrovoľne zaplietla do biologického útoku na Londýn po tom, čo unikli citlivé informácie nesprávnej strane. Scenár napísal Peter O´Brien a v roku 2008 sa dostal na „čiernu listinu“ najlepších nesfilmovaných scenárov v Hollywoode.

Švédsky režisér Mikael Håfström je známy predovšetkým filmom Evil z roku 2003, ktorý bol nominovaný na Oscara ako najlepší cudzojazyčný film. Noomi Rapace sa naposledy predstavila v sci-fi filme od Ridleyho Scotta PrometheusNo slávu jej priniesla už spomínaná trilógia Muži, ktorý nenávidia ženy, kde si zahrala hlavnú úlohu hackerky Lisbeth Salander. Filmy boli nakrútené podľa knižných predlôh  švédskeho spisovateľa Stiega Larssona.

Jedným z producentov filmu je aj Lorenzo di Bonaventura, ktorý produkoval všetkých Transformerov, či filmy ako Red: Vo výslužbe a extrémne nebezpečníVedľajšie účinky, či Hviezdny prach. Začiatok natáčania filmu, ako aj jeho realizácia, známe zatiaľ nie sú.

  Foto © Film Discrit

Odporúčané články

Som legenda (I am Legend)

Som legenda (I am Legend)

Predstavte si, že na celom svete zúri vírus a vy ste imúnny. Beháte si po Manhattane ako na nejakej lúčke a okolo vás sa mení celá...
Highlighty z Comic-Con 2017

Highlighty z Comic-Con 2017

Jedna z najdôležitejších udalostí modernej pop kultúry, ktorá spája svet fantázie, science fiction a záhad so svetom filmu,...