Tom Hardy si zahrá v snímke režisérky Kathryn Bigelow “True American”

10.6.2014|Iveta Kollárová|
Tom Hardy si zahrá v snímke režisérky Kathryn Bigelow “True American”

Film, v ktorom si hlavnú úlohu zahrá britský herec Tom Hardy, bude adaptáciou knihy True American: Murder & Mercy in Texas od spisovateľa Ananda Giridharadasa. Kniha dokumentuje skutočný príbeh Raisa Bhuiyana z Bangladéžu, ktorý prišiel do Ameriky za prácou. Rais sa stal obeťou Texasana Marka Stromana, ktorý po teroristických útokoch z 11. septembra 2001 vzal spravodlivosť do vlastných rúk a začal útočiť na všetkých, ktorí vyzerajú ako Moslimovia. Po jeho zatknutí vyhlásil, že robil len to, čo chcel urobiť každý Američan. Stroman zabil dvoch ľudí a Rais Bhuiyan prišiel o oko.

Stroman bol odsúdený na trest smrti a popravený smrtiacou injekciou. Napriek tomu, čo sa stalo, Bhuiyan viedol kampaň proti poprave Marka Stromana a povedal: “Jeho popravou zo sveta nezmiznú násilné zločiny z nenávisti. Len jednoducho stratíme ďalší ľudský život.”

Režisérka Kathryn Bigelow je známa snímkami z prostredia vojny, a najmä, ktoré zachytávajú udalosti, ktoré sa udiali po teroristických útokoch na Svetové obchodné centrum v roku 2001. Snímka Smrť čaká všade (The Hurt Locker), z prostredia vojny v Iraku, získala 6 Oscarov, vrátane najlepší film roka a Bigelow zvíťazila ako najlepšia režisérka. Jej druhá snímka, 30 minút po polnoci (Zero Dark Thirty), opisuje niekoľkoročný lov na jedného z najhľadanejších teroristov na svete, Usamu bin Ladina. Snímka získala niekoľko nominácií na Oscara, vrátane najlepšieho filmu, či herečky v hlavnej úlohe (Jessica Chastain).

Britského herca Toma Hardyho si môžeme pamätať zo snímok Zem bez zákona (Lawless), kde stvárnil jedného z bratov Bondurantovcov v čase prohibície, či ako maskovaný Bane vo filme Návrat temného rytiera (The Dark Knight Rises).  Zlého chlapca si Hardy zahrá aj v pokračovaní snímky Mad Max: Fury Road, no predstaví sa aj v nezvyčajnej úlohe, v životopise Rocketman stvárni hudobníka Eltona Johna.

 

  Foto © archív

Súvisiace články