Film Europe ocení slovenský animovaný film

19.6.2014|-ts-|
Film Europe ocení slovenský animovaný film

Bratislava, 19.6.2014 Mediálna spoločnosť Film Europe sa špecializuje na financovanie, vývoj, produkciu, distribúciu a predaj európskych filmov. Prevádzkuje štyri televízne stanice, venuje sa vydavateľskej činnosti, konzultáciám, podporuje mladé talenty. Niekoľko rokov oceňuje mladých slovenských tvorcov cenou Film Europe Award na festivaloch Art Film Fest a Cinematik. V tomto roku rozšírila portfólio svojich ocenení o cenu Di Award.

Medzinárodný festival animovaných filmov Fest Anča, už sedem rokov prináša rôznorodú škálu animovaných filmov pre dospelých aj deti. Tento rok bude prebiehať 18. – 22. 6. 2014 v Žiline. Okrem väčšej dávky filmov, koncertov, workshopov, diskusií a zábavy organizátori festivalu rozšírili aj rad ocenení. V spolupráci so spoločnosťou Film Europe vytvorili unikátnu distribučnú cenu Di Award, ktorá bude tento rok po prvýkrát udelená v rámci sekcie Súťaž slovenských filmov. O cenu sa bude uchádzať až 44 slovenských animovaných filmov a jej držiteľ sa dostane do slovenských kín ako predfilm jedného z distribučných titulov spoločnosti Film Europe.

Meno víťaza ceny Di Award sa dozviete na záverečnom ceremoniáli, ktorý sa uskutoční 22. 6. 2014 o 16.30 v Novej Synagóge v Žiline. O víťazovi rozhodnú a cenu osobne odovzdajú zástupcovia mediálnej spoločnosti Film Europe.

"Naším cieľom je podporovať slovenský film a vytvoriť priestor v oficiálnej kinodistribúcii aj pre krátkometrážnu tvorbu. Práve slovenské krátkometrážne filmy sú v zahraničí často najoceňovanejšie, a pritom sa im na domácej pôde dostáva iba malej pozornosti." hovorí Eva Ujlakyová, riaditeľka kinodistribúcie spoločnosti Film Europe.

Zdroj:  tlačová správa Foto © archív

Súvisiace články