Ďalším filmom režiséra Ang Leeho bude adaptácia Long Halftime Walk

6.10.2014|Ivet Kollarova|
Ďalším filmom režiséra Ang Leeho bude adaptácia Long Halftime Walk

Dva roky uplynuli od megahitu Pi a jeho život a až teraz sa jeho režisér, Ang Lee rozhodol nakrútiť ďalší film. Jeho novinka bude adaptáciou satirického románu od Bena FountainaBilly Lynn´s Long Halftime Walk“. Na filme bude opäť spolupracovať s producentom Tomom Rothmanom a jeho spoločnosťou TriStar Productions spoločne s ďalšou produkčnou spoločnosťou Film4. Pre Leeho a Rothmana to bude už ich piata spolupráca.

Napriek tomu, že Lee oznámil svoj nový projekt až dva roky po úspešnom filme Pi a jeho život, nedostatkom práce rozhodne netrpel. Spoločne so štúdiami Universal pracoval na nepomenovanom 3D projekte o boxeroch Muhammadovi Alim a Joeovi Frazierovi, ktorý okrem problémov s hereckým obsadením, stále rieši otázku financovania. Tým vzniklo pre Leeho dostatok času, aby sa vrhol na nový, viac perspektívny projekt.

Film Long Halftime Walk sa zameriava na mladého, len 19-ročného vojaka Billyho Lynna a jeho jednotku, ktorá prežije boje v Iraku. Vďaka novinárskej kamere, ktorá snímala celý ich boj, sa z nich stanú hrdinovia. Na chvíľu sa vrátia domov, do Ameriky, kde musia absolvovať propagačné turné, ktoré vyvrcholí v polčasovej show futbalového zápasu v Texase na Deň vďakyvzdania, ešte pred tým ako ich opäť pošlú späť do Iraku. Väčšina filmu sa odohráva na pozadí zápasu so zábleskami Billyho, jeho jednotky a udalostí, ktorými museli prejsť.

Lee a Rothman spoločne pracovali na filme The Wedding Banquet, kedy Rothman pracoval v spoločnosti Sam Goldwyn Films. Ich najznámejšia spolupráca sa viaže na film Pi a jeho život, ktorý celosvetovo zarobil 600 miliónov dolárov. Scenár pre film Long Halftime Walk napíše Simon Beaufoy. Herecké obsadenie filmu, ako aj začiatok jeho natáčania známe zatiaľ nie je.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © archív

Súvisiace články