film Hannah Montana (2009)
Film Hannah Montana (2009)
Video (1) | Články (1)

Žáner:

Komédia | Muzikál | Rodinný

Krajina

USA

Dĺžka filmu

104 min

Slovenská premiéra:

18.6.2009 (Saturn)

Pôvodný názov:

Hannah Montana: Movie

Fenomén televíznej stanice Jetix sa prvýkrát dostáva na filmové plátno. Miley Stewart (Miley Cyrus) zápasí so školou, priateľmi a svojou tajnou druhou identitou – popovou hviezdou menom Hannah Montana. Keď hrozí, že popularita Hannah Montany obráti jej život úplne hore nohami, neostáva iné, ako sa jej vzdať. Aby vrátil Miley opäť na zem, berie ju jej otec (Billy Ray Cyrus) domov do Crowley Corners v Tennesee. Tam ju čaká zrážka s realitou, ale aj zábava i románik, aké by si ani pop-hviezda Hannah Montana nedokázala predstaviť.

Seriál Hannah Montana, ktorý bol nominovaný na cenu Emmy, vypredané koncertné turné po 70 mestách a tretí mimoriadne úspešný album (Breakout) v priebehu necelých dvoch rokov urobila z mladej herečky, speváčky a skladateľky medzinárodnú hviezdu. Premiéru seriálu v marci 2006 sledovalo 5,4 milióna divákov a Miley Cyrus sa stala miláčikom divákov. jej popularita sa mohla smelo porovnávať s úspechom jej televíznej postavy Miley Stewart a jej alter ega Hannah Montany.

„Miley je jedným z tých vzácnych talentov. Vie spievať, tancovať, hrať, a navyše je s ňou zábava," hovorí producent filmu Al Gough. „Správať sa vo filme prirodzene je tá najťažšia vec na svete a ona to zvláda bez akýchkoľvek problémov, úplne inštinktívne. Možnosť sledovať jej herecký rast počas nakrúcania tohto filmu bolo jednoducho úžasné."

Preniesť Hannah Montanu na filmové plátno bolo úplne prirodzeným krokom. Cyrus tak má možnosť osloviť oveľa širšie publikum a súčasne uspokojiť zúfalú túžbu svojich nadšených fanúšikov ďalšími príhodami zo života Hannah Montany.

Miley vo filme spieva a tancuje v trinástich pesničkách a hudobných číslach, v mnohých ako Hannah Montana, ale v niektorých i ako Miley Stewart. Práve vo chvíli, keď sa zdá, že život Miley Stewart celkom pohltí úžasný svet Hannah Montany, sa jej otec, Robby Ray, rozhodne zasiahnuť a dať veci do poriadku.

„Film sa začína v Los Angeles a Miley je pod stále väčším tlakom, ktorý spôsobuje jej život ako Hannah Montany," vysvetľuje Billy Ray Cyrus, ktorý stvárnil jej otca Robbyho Raya a ktorý je súčasne i skutočným otcom Miley Cyrus. „Zabudla na to, že je len obyčajným dievčaťom z Tennessee. Robby Ray sa preto rozhodne, že najlepšie pre ňu bude, keď ju odvezie naspäť domov. Môj otec v skutočnosti mi vždy hovorí, že je dôležité dávať si pozor na to, čo vás obklopuje a kam ste sa dostali. Neustále sa musíte tešiť na to, čo príde a vedieť, čo chcete dokázať, ale predovšetkým nesmiete nikdy zabudnúť na to, odkiaľ pochádzate. A o tom vlastne je celý tento príbeh."

Miley hovorí: „Tento príbeh ukazuje, že si musíte nájsť čas na to, aby ste si ujasnili, kým ste a odkiaľ pochádzate. Viem, že ja sama to občas musím urobiť. Je skvelé vrátiť sa späť do Nashvillu a byť vyrovnaná s tým, kto som. To, odkiaľ pochádzate, má veľký vplyv na vaše správanie a na to, aký budete o pár rokov."

Keď sa Miley vráti domov k svojej starej mame Ruby (Margo Martindale) na oslavu narodenín, nevracia sa len po dlhom čase do Tennessee, ale súčasne zisťuje, koľko pre ňu v časoch, keď je úspešnou popovou hviezdou, znamená rodina, priatelia a domov. V tomto filme budú mať diváci možnosť vrátiť sa spoločne s Miley Stewart domov a zistiť, kde to všetko začalo a ako sa z nej stala Hannah Montana.

„V seriáli ste nikdy nemali šancu vidieť," hovorí scenárista Dan Berendsen. „Tento film vás zavedie na úplný začiatok, takže sa dozviete, ako sa z nej stala Hannah Montana, ale pritom to neukazuje formou scén z minulosti."

Miley Stewart vo filme zistí, že domov sa môžete kedykoľvek vrátiť.

V slovenskom znení účinkujú: Lucia Molnárová (Hannah/Miley), Miloslav Kráľ (Robby), Oľga Šalagová (stará mama Ruby), Michal Hallon (Travis Brody), Kristína Svarinská (Lilly), Daniel Fisher (Jackson Stewart), Soňa Norisová (Lorelai), Helena Krajčiová (Vita), Alfréd Swan (Oswald) a iní

Slovenskú zvukovú verziu vyrobil Saturn ENTERTAINMENT v štúdiu Creative Music House

Preklad a úprava: Daniel Feranec, Dušan Hájek
Zvuk: Slávo Solovic, Ľubor "Karol" Krištof, Rasťo Šangala
Výroba: Karol Trnka
Vedúci výroy a supervízia: Dušan Hájek
Kreatívny supervízor: Michal Wojnarowski
Réžia slovenského znenia: Michal Spišák
Produkcia slovenskej verzie: Disney Character Voices International, INC.