Americká premiéra filmu Inferno, s Tomom Hanksom v hlavnej úlohe, sa presúva až na rok 2016

10.10.2014|Ivet Kollárová|
Americká premiéra filmu Inferno, s Tomom Hanksom v hlavnej úlohe, sa presúva až na rok 2016

Film Inferno, ktorý je už treťou adaptáciou kníh o profesorovi Robertovi Langdonovi od spisovateľa Dana Browna nepríde do kín skôr ako v roku 2016. Napriek tomu, že štúdiá Sony Pictures už stanovili dátum premiéry filmu na 18. december 2015, kvôli neskoršiemu začiatku natáčania filmu (nie skôr ako na jar budúceho roka), musia štúdia premiéru filmu posunúť na 14. október 2016.

Výhodu bude mať film v tom, že sa nestretne v priamom kino súboji s ďalším mega filmom, ktorý má naplánovanú svoju premiéru na 18. december 2015, konkrétne filmom režiséra J.J. Abramsa Star Wars: Episode VII. Či filmom spoločnosti Universal, The Nest v hlavných úlohách s Tinou Fey a Amy Poehler a režisérom Jasonom Moorom.

Režisérom snímky Inferno bude opäť Ron Howard, scenár napíše David Koepp a Brian Grazer bude film produkovať. Tom Hanks sa opäť predstaví v úlohe harvardského profesora Roberta Langtona. Dej sa bude odohrávať v talianskych mestách Florencia a Benátky. Langton, ktorý nájde podivný predmet, sa okamžite púšťa do pátrania a zisťuje, že kľúč k tajným kódom ukrytým v slávnych dielach renesancie, vedie cez verše temnej epickej básne Peklo od jedného z najvýznamnejších talianskych básnikov, Dante Alighieriho.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články