Najočakávanejšie filmy roka 2015 - 1 časť

4.1.2015|Marko Aust|
Najočakávanejšie filmy roka 2015 - 1 časť

Nový rok 2015 je pred nami a spolu s ním nás v slovenských kinách čaká aj bohatá ponuka chystaných filmov. Z množstva filmov sme vybrali niekoľko najočakávanajších snímok, ktoré by ste určite nemali prehliadnúť v kinách. Filmy sú zoradené v približnom chronologickom poradí, v ktorom budú na Slovensku uvedené do kín. Dátum premiér sa však môže v priebehu roka meniť.

Začneme prvou polovicou roka. Na valentínsky čas sa dočkáme snímky Päťdesiat odtieňov sivej, film natočený podľa rovnomenného knižného bestselleru, v ktorom nevinná študentka Anastázia Steelová sa dostáva do vzťahu s multimilionárom Christianom Greyom. Filmové spracovanie sľubuje plno horúcich sexuálnych scén, v hlavných úlohách Dakota Johnson a Jamie Dornan.

Najočakávanejšie filmy roka 2015

Akčný thriler Kingsman: Tajná služba nás zavedie do prostredia tajných agentov. Vyslúžilý tajný agent (Colin Firth) si berie nováčika pod svoje ochranné krídla. V ďalších úlohách hrajú Samuel L.Jackson, Mark Strong a Michael Caine.

O celé dve storočia sa vrátime vo filme In the heart of the Sea. Táto snímka bola natočená podľa udalostí z roku 1820, keď posádka veľrybárskej ľode deväťdesiat dní lovila legendárneho obrovského vorvaňa tisíce kilometrov od domova.

Najočakávanejšie filmy roka 2015

Milovníci rýchlych kolies si prídu na svoje v akčnom krimi thrileri Rýchlo a zbesilo 7. Staneme sa opäť svedkami zbesilých automobilových nahánačiek. V tejto snímke sa naposledy objaví Paul Walker, ktorý zomrel v novembri minulého roka. Spolu s ním sa objavia aj Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham a Michelle Rodriguez.

Neminie nás aj najnovšie filmové spracovanie klasiky pre deti Popoluška s krásnou filmovou výpravou ako sa môžeme presvedčiť vo filmovej upútavke. Popolušku si zahrá Lily James, ktorú diváci poznajú hlavne zo seriálu Panstvo Downton. V úlohe princa sa objaví Richard Madden, ďalej hrajú Helena Bonham Carter, Cate Blanchett a Stellan Skarsgard.

Z dielne Marvelu nás čaká pokračovanie Avengers: Vek Ultrona s superhrdinami, ktorí sa opäť pustia do boja proti zloduchom. Vo filme sa objaví plejáda hereckých hviezd ako Robert Downey Jr., Chris Evans, Samuel L. Jackson, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo či James Spader.

Film Mad Max: Fury Road nás zavedie do chaotického postapokalyptického prostredia do drsnej nehostinej púšte, v ktorej sa každý snaží prežiť všetkým prostriedkami. V hlavných úlohách Tom Hardy, Charlize Theron, Rosie Huntingon-Whiteley.

Bezpochyby jedným z najočakávanejších filmov bude Jurský svet, nové epické pokračovanie série Jurského parku, v ktorom sa dostaneme opäť do vzrušujúceho dobrodružného sveta dinosaurov a pravekých príšer. Uvidíme tu novú vychádzajúcu hviezdu Chris Pratta. Po jeho boku sa objaví Bryce Dallas Howard.

Najočakávanejšie filmy roka 2015

Týmto uzatvárame prvú polovicu a čoskoro prinesieme pokračovanie z druhej polovice roka.

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Dreamstime / Warner Bros / Barracuda Movie

Súvisiace články