Nick Hornby spolupracuje s BBC na novom seriáli “Love, Nina“

18.2.2015|Ivet Kollárová|
Nick Hornby spolupracuje s BBC na novom seriáli “Love, Nina“

Spisovateľ a scenárista Nick Hornby pracuje na svojom prvom scenári k televíznemu seriálu stanice BBC “Love, Nina“. Päťdielny seriál je adaptáciou knihy, ktorá rozpráva príbeh o Nine Stibbe, ktorá sa ako 19-ročná presťahovala z anglického vidieka do Londýna a pracovala ako opatrovateľka pre Mary-Kay Wilmers, editorku magazínu London Review of Books. Príbeh je rozprávaný prostredníctvom listov, ktoré Nina posielala svojej sestre v priebehu piatich rokov.

Spoločnosť See-Saw Films, ktorá stojí za filmom Kráľova reč, či seriálom Top of the Lake, seriál produkuje. Výkonnými producentmi seriálu Love, Nina sú Iain Canning, Emile Sherman, Jamie Laurenson a Lucy Richer. Nick Hornby je známy predovšetkým scenárom k filmu Škola života, či najnovšie k filmu Wild s Reese Witherspoon v hlavnej úlohe.

Stanica BBC chystá ešte jeden mini-seriál, tentoraz na novom, sedemdielnom kriminálnom thrillery, New Blood bude spolupracovať so scenáristom Anthonym Horowitzom. Seriál bude produkovať Eleventh Hour Films.

Seriál sa zameriava na dvoch mladých vyšetrovateľov, Stefana a Rasha, ktorí pracujú pre rôzne oddelenia, a dokopy ich zvedú zdanlivo nezlučiteľné prípady. Postaviť sa budú musieť proti mocným a bohatým, ktorí sa schovávajú, na prvý pohľad, za legálne operácie, a sú zastupovaní špičkovými právnikmi.

Horowitz, ktorý je známy predovšetkým scenárom k seriálom ako Vraždy v MidsomeriAgatha Christie: Poirot, nedávno spolupracoval s Petrom Jacksonom na jeho najnovšom filme The Adventures of Tintin: Prisoners of the Sun, ktorého producentom, okrem Jacksona, je aj Steven Spielberg.

Zdroj:  variety.com Foto © BBC

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...