Jamie Dornan si zahrá československého atentátnika v Anthropoid

3.3.2015|Marko Aust|
Jamie Dornan si zahrá československého atentátnika v Anthropoid

Herecká hviezda Jamie Dornan, ktorá zažiarila vo filme Päťdesiat odtieňov sivej v úlohe Christiana Greyho, sa objaví v úlohe československého atentátnika v pripravovanom vojnovom thrileri Anthropoid.

Ako uviedol portál Hollywood Reporter, herec sa pripojí k írskemu hereckému kolegovi Cilianovi Murphymu, ktorého diváci poznajú hlavne zo seriálu Peaky Blinders.

Film vychádza zo skutočných udalostí z obdobia 2. svetovej vojny, keď dvaja statoční československí vojaci Jozef Gabčík a Ján Kubiš, ktorí u britských vojakov absolvovali špeciálny výsadkársky a spravodajský výcvik, boli v máji 1942 letecky transportovaní do Prahy za účelom spáchať atentát na nacistickom pohlavári Reinhardovi Heidrichovi.

Réžia bola zverená do rúk režisérovi Seanovi Ellisovi, scenár napísal Anthony Frewin. Výroba filmu Anthropoid začne od júla 2015 v Českej republike. Dátum uvedenia filmu nebol zatiaľ ohlásený, predpokladá sa rok 2016.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články

Operácia Anthropoid

Operácia Anthropoid

Operácia Anthropoid je krycí názov jednej z najvýznamnejších vojenských operácií druhej svetovej vojny, ktorá prebehla práve v...