HBO uvedie minisériu podľa knihy J.K. Rowling - Prázdne miesto

9.3.2015|Movie Mania|
HBO uvedie minisériu podľa knihy J.K. Rowling - Prázdne miesto

Miniséria Prázdne miesto (Casual Vacancy) je o zdanlivo idylickom mestečku Pagford. To sa pýši vydláždeným námestím a starobylým opátstvom. Za touto fasádou sa ale skrýva mesto vo vojne. Bohatí sú proti chudobným, mladí proti starým, manželky proti manželom, učitelia proti žiakom… Uvoľnenie miesta v mestskom zastupiteľstve, ktoré nastane po úmrtí jedného z jej členov, sa stáva katalyzátorom všetkých vášní.

Medzi členmi početného hereckého obsadenia sú: Rory Kinnear (Penny Dreadful) v úlohe Barryho, obľúbeného člena mestského zastupiteľstva, ktorého smrť vyvolá veľa zmien; na Emmy® nominovaný Michael Gambon v úlohe vzdorovitého predsedu zastupiteľstva - Howarda; Julia McKenzie (Zápisky o škandále) v úlohe Howardovej manželky a intrigánky Shirley; Monica Dolan v úlohe Barryho empatickej kamarátky Tess; Simon McBurney v úlohe manžela Tess - Colina, ktorého prehovoria na kandidatúru vo voľbách; Rufus Jones (Hunderby) v úlohe ďalšieho z kandidátov Milesa; Keeley Hawes (Line of Duty) v úlohe Milesovej koketnej manželky Samanthy a neposlednom rade aj nové tváre - Joe Hurst a Abigail Lawrie v úlohe puberťákov Andrewa a Krystal, ktorých hlboko zasiahla Barryho smrť.

Románu Prázdne miesto sa celosvetovo predalo od jeho vydania (2012) viac než 6 miliónov výtlačkov. J. K. Rowling sa v ňom prvýkrát zamerala na dospelého čitateľa.

Seriál Prázdne miesto vznikol v koprodukcii so spoločnosťou BBC. Producentom je nezávislá spoločnosť Bronte Film and Television, ktorú riadi Rowlingová, a to spolu so svojim dlhoročným literárnym agentom (Neil Blair). Obaja sa na seriáli podieľali spolu s Paulom Trijbitsom (Zachránte pána Banksa) a Rickom Senatom. Autorkou scenára je Sarah Phelpsová (The Crimson Field), režisérom je Jonny Campbell (In the Flesh) a producentkou Ruth Kenley-Lettsová (The Hour).

HBO miniséria Prázdne miesto

HBO miniséria Prázdne miesto

  Foto © HBO

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...