Piata séria seriálu Hra o tróny bude uvedená naraz vo viac ako 170 krajinách

13.3.2015|Movie Mania|
Piata séria seriálu Hra o tróny bude uvedená naraz vo viac ako 170 krajinách

Spoločnosť HBO oznámila, že 5. séria seriálu Hra o tróny bude odvysielaná vo viac ako 170 krajinách sveta, a to naraz s americkou premiérou, ktorá je naplánovaná na nedeľu 12. apríla - 21:00. Všetkých 10 dielov nadchádzajúcej sezóny dobrodružnej fantasy ságy, ktorá získala Zlatý glóbus, niekoľko cien Emmy a množstvo ďalších prestížnych ocenení, budú vysielané súčasne po celom svete. Týždeň čo týždeň tak budeme súčasťou celosvetovej televíznej udalosti, ktorá nemá v histórii HBO obdoby.

“Sme skutočne nadšení, že sa nás naši medzinárodní partneri rozhodli podporiť v tomto nápade sprostredkovať najobľúbenejší televízny seriál v histórii HBO všetkým divákom z celého sveta súčasne s jeho americkou premiérou,” povedal Michael Lombardo, prezident programového oddelenia HBO.

Na celosvetovej premiére sa podieľajú spoločnosti HBO Asia, HBO Canada, HBO Europe, HBO Latin America, HBO Netherlands a HBO Nordic. Zapojené sú aj partnerské televízne stanice (tzv. “Home of HBO”) M-Net (Afrika), Foxtel (Austrália), Telenet (Belgicko), Orange (Francúzsko), 365 Media (Island), DBS (Izrael), Sky Deutschland, Sky Italia a SKY New Zealand i licenční partneri HBO: Betv (Belgicko/Francúzsko), Intervision (Grécko), Amedia (Rusko) a DTS (Španielsko).

Hra o tróny sa od svojho prvého uvedenia stala najsledovanejším seriálom v histórii HBO a celosvetovým televíznym fenoménom. V minulom roku bol seriál najvyhľadávanejším televíznym programom na Google. Okrem toho v Amerike bol seriálom, o ktorom sa najviac diskutovalo na Facebooku.

Výpravný seriál Hra o tróny vznikol na motívy bestsellerovej fantasy ságy, ktorú napísal George R. R. Martin. Je to epický príbeh o pokrytectve a zrade, ušľachtilosti a cti, dobývaní a triumfoch… Odohráva sa mýtickej ríši, kde letá a zimy trvajú celé roky a túžba po moci je večná.

5. séria seriálu Hra o tróny

Zdroj:  HBO Foto © HBO

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...