Filmové premiéry v slovenských kinách na 18. týždeň

29.4.2015|Marko Aust|
Filmové premiéry v slovenských kinách na 18. týždeň

Na 18. týždeň nás v kinách čaká päť slovenských priemiér. Hlavným ťahákom posledného aprílového týždna bude akčný sci-fi film Avengers 2: Vek Ultrona od Marvelu.

V tomto pokračovaní komiksového filmu uvidíme opäť hrdinov Iron Mana, Thora, Hulka či Captain Americu a ďalších, ktorí sa znova spoja proti hrozbe zničenia plánety. Vo filme sa predstaví plejáda hereckých hviezd ako Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Samuel L. Jackson či James Spader

Avengers 2: Vek Ultrona

V ďalšom dramatickom filme s prvkami sci-fi s názvom Ex Machina nás dej zavedie k mladému programátorovi, ktorý bol vybraný k účasti na prelomovom experimente v oblasti umelej inteligencie pri hodnotení ľudských vlastností dychberúcej ženskej umelej inteligencie.

Ex Machina

Milovníci komédii si môžu pozrieť francúzsku komédiu Dajte mi pokoj! od režiséra a scenáristu Patrice Lecontea, ktorá bola natočená podľa populárnej divadelnej hry. V hlavnej úlohe sa predstaví známy francúzsky komik Christian Clavier, ktorého diváci poznajú z komediálnej série Návštevníci, kde si zahral s Jeanom Renom.

Dajte mi pokoj!

Na svoje si prídu aj deti a mládež, pre nich je pripravené rozprávkové dobrodružstvo s názvom Malý pán. Táto rozprávka s krásnym výtvarným spracovaným bola natočená na motívy detskej knihy "Veľká cesta Malého pána". Malého pána nahovoril Saša Rašilov.

Malý pán

Na záver tu máme ešte dokumentárny film Milan Čorba, ktorý zobrazuje život významného slovenského kostýmového výtvarníka, scénografa a pedagóga spolu s ukážkami jeho diela a spomienkami priateľov a spolupracovníkov i rodiny.

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Depositphotos/Saturn/Barracuda Movie/Ita Film

Súvisiace články