Filmové premiéry v slovenských kinách na 19. týždeň

7.5.2015|Marko Aust|
Filmové premiéry v slovenských kinách na 19. týždeň

Na prvý májový týždeň bude v slovenských kinách menej premiér ako zvyčajne. Dnes prichádza do kín trojica filmov, ako prvý z nich je to americký mysteriózny horor Neutečieš od režiséra Davida Roberta Mitchella, ktorý poteší hlavne milovníkov duchárskych hororov. Devätnásťročná Jay sa po príjemnej chvíľke na zadnom sedadle auta so sympatickým mladíkom ocitne zviazaná v opustenej továrni a tento mladík ju z diaľky pozoruje a čaká na chvíľu, kedy sa objavia démoni. Tento nízkorozpočtový film za približne 2 milióny dolárov má od svojho marcového uvedenia v US kinách už na konte 14 miliónov dolárov len za tržby v USA.

Neutečieš

Pokiaľ hororom neholdujete, možno si prídete na svoje v ďalšom filme To dievča musís milovať. Komédiu režíroval Peter Bogdanovitch, dvakrát nominovaný na Oscara a Zlatý Glóbus. Film je o Isabel, ktorá sa snaží najstarším remeslom si našetriť, aby sa mohla stať herečkou. Keď sa ocitne na svojom prvom hereckom konkurze, spustí lavínu bláznivých situácií a zábavy. V tejto crazy komédii uvidíme herecké hviezdy ako Imogen Poots, Owen Wilson, Rhys Ifans, Jennifer Aniston, Cybill Shepherd a dokonca aj Quentina Tarantina, ktorý si zahraje sám seba.

To dievča musíš milovať

Posledným z trojice filmov je biografická dráma s názvom Violette. V hlavnej úlohe Violette sa predstaví herečka Emmanuelle Devos, ktorá za svoj herecký výkon získala v MFF v Haife Zvláštne uznanie. Violette sa narodila začiatkom minulého storočia ako nemanželské dieťa. V neutešenom detstve hľadala útechu vo svete literatúry, neskôr sa spoznáva so slávnou spisovateľkou a feministickou ikonou Simone de Beauviour. Vďaka Simoninej podpore a Maurice Sachseho sa z nemilovanej ženy stane uznávaná spisovateľka.

Violette

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Depositphotos/Film Europe/Barracuda Movie/Bonton Film

Súvisiace články