Filmové premiéry v slovenských kinách na 20. týždeň

13.5.2015|Marko Aust|
Filmové premiéry v slovenských kinách na 20. týždeň

V polovičke mája nás v slovenských kinách oproti minulému týždnu čaká bohatšia nádielka filmov. Slovenskú premiéru si odbije pätica filmov.

Začneme akčným thrilerom Šialený Max: Zbesilá cesta, ktorý je už štvrtým pokračovaním série, vznikol pod režisérskou taktovkou Georgea Millera a zavedie nás na pustatinu, kde Šialený Max narazí na skupinu rebelov v obrnenom vozidle unikajúcou pred vojenským vodcom. V hlavných úlohách uvidíme držiteľku Oscara Charlize Theron a Toma Hardyho.

Šialený Max: Zbesilá cesta

Film Ladíme 2 je pokračovaním hudobnej komédie z roku 2012. Skupine Barden Bellas ležala celá Amerika pri nohách, až kým sa neudiala nehoda, kde speváčka Tučná Amy zostala bezmocne visieť na lanách pred prezidentom Barrackom. Takzvaná šéfka skupiny Beca, ktorú opäť vo filme stvárnila dvadsaťdeväť ročná herečka Anna Kendrick pokukuje po kariére hudobnej producentky a navyše sa rozpadáva kapela. Nakoniec si vytýčia cieľ - účasť na majstrovstvách sveta v spievaní. V ďalších úlohách sa objavia Rebel Wilson a Hailee Steinfield.

Ladíme 2

Kto sa teší na krimi film, sa ho dočká vo filme Zabijaci. V krimi thrileri sa dostávame na oddelenie označené "Q", ktoré je zavalené viac ako päťdesiatimi nedoriešenými prípadmi. Oddeleniu šéfuje Carl Mørck v podaní Nikolaja Lie Kaasa. Carla a jeho tímu detektívov pri riešení starého dvadsaťročného prípadu, ktorý sa týka vraždy dvojčat Thomasa a Marii Jongersonových zavedú stopy do kruhu spoločenskej smotánky, ktorá tvorila pred dvadsiatimi rokmi triedu študentov z vyššej spoločenskej vrstvy a ktorá si doteraz bezstarostne užíva slobodu.

Zabijaci

Nesmie chýbať ani romantická komédia, na striebornom plátne uvidíme film Láska na prvý boj, ktorý je celovečerným debutom francúzskeho režiséra Thomasa Cailleyho. Film zobrazuje spoločnú cestu dvoch odlišných postáv mierumilovného Arnauda a drsnú Arnaud. Film o láske a prežití ale aj o ceste z reality do sveta snov a fantázie, zažal úspech na MFF v Cannes v roku 2014. V hlavných úlohách Kévin Azaïs a Adèle Haenel.

Láska na prvý boj

Na záver tu máme posledný film z pätice s názvom Motýle od režiséra Petra Stricklanda, ktorý poteší hlavne filmových fajnšmekrov. Na chátrajúcom šľachtickom sídle žije zberateľka motýľov Cynthia (Sidse Babett Knudsen) s milenkou Evelyn (Chiara D'Anna) a vo svojom svojbytnom a trochu výstrednom svete sa oddávajú sadomasochistickým hrátkam. Kinofilná lahôdka sa vyznačuje podmanivou erotickou atmosférou, výraznou hudobnou zložkou a odkazmi na sexploatačné filmy 60. a 70. rokov.

Láska na prvý boj

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Depositphotos/Barracuda Movie/Continental Film/ASFK/Film Europe

Súvisiace články