Filmové premiéry v slovenských kinách na 22. týždeň

28.5.2015|Marko Aust|
Filmové premiéry v slovenských kinách na 22. týždeň

Blíži sa záver mája a na 22. týždeň filmoví distribútori pripravili pre filmových fanúšikov päť filmových premiér v slovenských kinách.

Kaliforniu zasiahlo masívne zemetrasenie o sile 9 stupňov Richterovej škály. Pilot záchranného vrtulníka (Dwayne Johnson) spolu s bývalou manželkou podniká nebezpečnú cestu naprieč štátom, aby zachránili svoju jedinú dcéru. Keď si už myslia, že to najhoršie majú za sebou, veľká dráma sa len začne. To je príbeh filmu San Andreas od režiséra Brada Peytona (Cesta na tajomný ostrov).

San Andreas

Následuje bláznivá komédia Divoká dvojka od režisérky Anne Fletcher (Let´s Dance, 27 šiat). Nešikovná policajtka (Reese Witherspoon) musí chrániť vdovu drogového dílera (Sofia Vergara) pred zločincami a skorumpovanými policajtmi, ktorí ich prenasledujú naprieč celým Texasom.

Divoká dvojka

Vo filme Samba nás príbeh zavedie k rovnomennému prisťahovalcovi zo Senegalu, ktorý sa prisťahoval do Francúzska pred desiatimi rokmi. Strieda rôzne práce načierno dúfajúc, že raz dostane povolenie k trvalému pobytu. Stretne sa manažérkou Alice, ktorá trpí syndrómom vyhorenia a vznika medzi nimi puto, ktoré sa však stretne s nepochopením okolia. V úlohe Sambu sa objaví Omar Sy (Nepoužiteľní) a ALice si zahrala Charlotte Gainsbourg (Nymfomanka).

Fanúšikovia mladšej vekovej kategórie sa môžu tešiť na rozprávkový film Sedem zhavranelých bratov. Rozprávka vypravuje príbeh Bohdanky (Martha Issová), ktorej vyrieknutá kliatba zakliala jej sedem urastených bratov na havranov. Odvážna dievčina sa vydá zachrániť svojich bratov. Rozprávku na motívy Pavla Dobšinského nakrútila Alice Nellis (Tajnosti, Výlet).

Sedem zhavranelých bratov

Zoznam uzatvára posledný film Kôň na balkóne od rakúskeho režiséra Hüseyina Tabaka. Jeho druhý celovečerný film rozpráva neobyčajný príbeh 10-ročného Miku s Aspergerovým syndrómom – mierna forma autizmu. Mika miluje matematiku, nevie klamať, nerozumie detským vtipom a každý deň musí mať obed presne o 14.17. Jeho život sa obráti hore nohami, keď jednej zimnej noci začuje na balkóne konské erdžanie.

Kôn na balkóne

Dúfame, že si z tohtotýždnovej ponuky niečo vyberiete a opäť o týžden!

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Depositphotos/Continental Film/Magic Box Slovakia/Forum Film/Film Europe

Súvisiace články