Filmové premiéry v slovenských kinách na 23. týždeň

4.6.2015|Marko Aust|
Filmové premiéry v slovenských kinách na 23. týždeň

Prvý horúci júnový týžden je tu a spolu s ním aj päť nových slovenských filmových premiér. V ostrom kontraste s dnešnými horúcimi dňami je chladná dráma s názvom Dieťa 44 z nehostinného Ruska v 50-tych rokoch, ktorým začneme dnešnú rekapituláciu kinopremiér na 23. týžden.

Thriler Dieťa 44 je situovaný do stalinistického Ruska. Stretávame sa tu s vyšetrovateľom tajnej polície Leom Demidovom v podaní herca Toma Hardyho, ktorý je kolegami obvinený pre vlastizradu a degradovaný do vyhnanstva. Napriek tomu pátra po sériovom vrahovi, čím tak ohrozuje nielen svoj život, ale aj život svoejej manželky (Noomi Rapace). V ďalších úlohách uvidíme tiež Garyho Oldmana či Vincenta Cassella. Tento thriler vznikol podľa rovnomenného bestselleru, ktorý získal mnoho cien. Veľká časť filmu bola natáčaná v Prahe a na ďalších miestach Českej republiky.

Thriler Dieťa 44

I keď by sa podľa tretieho pokračovania hororu Insidious mohlo zdať, že dej bude nadväzovať na predošlé dve časti, nie je tomu tak. Insidious: Kapitola 3 je naopak úvodom celej série a príbehovo samostatným filmom. Parapsychologička Elise Rainier (Lin Shaye) žije sama v ústraní, keď ju vyhľadá mladá Quinn o pomoc. Quinn sužuje démon, ktorý jej zožiera telo i dušu. Pokiaľ holdujete filmom, z ktorých behajú zimomriavky po chrbte, máte možnosť.

Horor Insidious: Kapitola 3

Hurá na futbal poteší maloletých divákov, v tomto dobrodružnom animovanom filme uvidíme Amadea, ktorý v malom mestečku pracuje v bare, miluje tajne Lauru a hrá stolný futbal lepšie ako ktokoľvek iný. Zvrat nastane, keď do ich mestečka zavíta Ace, najlepši futbalista na svete a chce pomstiť za svoju porážku, Amadeov bar, stolný futbal sú zničene. Avšak sa stane niečo nečakané, hráči z jeho stolného futbalu začali rozprávat...

Hurá na futbal

Český dokumentárny film Stále spolu vypráva príbeh rodiny, ktorá sa rozhodla žiť inak ako väčšina. Petr a Simona sú spolu 25 rokov, majú 9 detí, žijú v svojpomocne postavenom dome na lúke v Šumave, kde nemajú tečúču vodu, kúpeľnu ani toaletu. Spoliehajú sa na vlastné zdroje, než by mali svoju slobodu obetovať cilivizácii. V čase konzumu a komfortu sa rozhodli pre opačný smer.

Stále spolu

Na záver tu máme ešte komediálno-špionážny film s jednoduchým názvom Špión. Susan Cooper (Melissa McCarthy) je zamestnankyňou CIA, avšak v skutočnosti robí až nudnú prácu. Je analytičkou, neustálne sedi pri PC, slúži špičkovému agentovi Bradleymu Fineaovi (Jude Law) a spolu tvoria zohratý tím. Jedného dňa dostane dcéra Raina (Rose Byrne) zosnulého obchodníka so zbraňami dedičstvo v podobe malej jadrobej bomby, ktorú chce predať teroristom. Agent Bradley Finea CIA nedobrovoľne opustí, ďalší agent Rick Ford (Jason Statham) je nepoužiteľný po prezradení jeho totožnosti a tak padne návrh, aby sa do misie pustila Susan a o problémy a komické situácie je postarané.

Ku všetkým filmom si môžete pozrieť aj uputávky, ktoré nájdete u každej stránke k filmu alebo pokope v rubrike Trailery. To je na tento týždeň všetko a opäť o týžden u ďalších premiér.

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Depositphotos/Bonton Film/Ita Film/Continental Film

Súvisiace články