Eddie Redmayne si zahrá vo filme Fantastické zvery a ich výskyt

4.6.2015|Ivet Kollárová|
Eddie Redmayne si zahrá vo filme Fantastické zvery a ich výskyt

Herec Eddie Redmayne, ktorý tento rok získal cenu Akadémie za stvárnenie Stephena Hawkinga vo filme Teória všetkého, si zahrá vo filme Fantastické zvery a ich výskyt. V prequeli filmu o Harrym Potterovi si zahrá postavu Newta Scamandera. Štúdiá Warner Bros., pod ktoré film patrí oznámili, že film sa bude natáčať vo formáte 3D a jeho svetová premiéra bude 18. novembra 2016.

Režisérom snímky bude David Yates, ktorý režíroval posledné štyri filmy o Harrym Potterovi. David Heyman, ktorý produkoval všetkých osem filmov o čarodejníkovi, bude taktiež produkovať nový projekt. Svoj debut ako scenáristka si s filmom Fantastické zvery a ich výskyt odkrúti autorka kníh o Harrym Potterovi, J.K. Rowling.

Názov filmu je odvodený od knihy, ktorú napísal Newt Scamander, a ktorú Harry s ostatnými používali pri štúdiu na Rockfordskej čarodejníckej škole. Dej filmu sa bude odohrávať 70 rokov pred "vznikom" Harryho Pottera.

Eddie Redmayne bol prvou voľbou štúdií Warner Bros. na postavu Newta Scamandera. A niet divu. Okrem jeho úspechu na tohtoročných Oscaroch, sa predstavil v cenách ovenčenom muzikáli Bedári režiséra Toma Hoopera, s ktorým nedávno pracoval na snímke The Danish Girl, ktorá Redmaynovi môže vyniesť minimálne ďalšiu nomináciu na Oscara. Film, ktorý sa odohráva v 30. rokoch sa zameriava na prvú transgender umelkyňu Lili Elbe, ktorá sa so svojou premenou nebála vyjsť na svetlo sveta. Film bude mať v Amerike premiéru v novembri. 

Zdroj:  deadline.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články