Filmové premiéry v slovenských kinách na 26. týždeň

25.6.2015|Marko Aust|
Filmové premiéry v slovenských kinách na 26. týždeň

Koniec júna je hlavne spätý s koncom školského roka a blížiacimi sa letnými prázdninami a dovolenkami. Pozrieme sa, čo nás v tomto týždni čaká v slovenských kinách.

Z pätice filmov začneme prvým filmom Dáma v zlatom. Film rozpráva príbeh ženy Márie Altmanovej v podaní herečky Helen Mirren, ktorá bola nútená počas druhej svetovej vojny utiecť z Viedne. Po šestdesiatich rokoch sa pustí s neskúseným ale bojovným mladým právnikom do zdľhavého boja s rakúskou vládou a Najvyšším súdom USA o rodinný majetok, ktorý jej zhabali nacisti. Patria k nemu aj umelecké diela nevyčísliteľnej hodnoty, medzi inými aj slávny Portrét Adele Bloch-Bauerovej od Gustava Klimta, ktorý sa stal národným pokladom. Tento súdny spor sa stal jedným z najznámejších reštitučných sporov v histórii.

Dáma v zlatom

Fanúšikovia herca Al Pacina sa môžu tešiť na komédiu Danny Collins, v ktorom si tento oscarový herec zahral rovnomenného starnúceho hviezdneho rockera, ktorý sa nedokáže vzdať svojho spôsobu života. Keď jeho manažér (Christopher Plummer) nájde 40 rokov starý list, ktorý Dannymu napisal sám John Lennon, rozhodne sa Danny zmeniť svoj život, nájsť si pravú lásku, cestu k rodine a začať druhé dejstvo svojho života...

Danny Collins

Ak holdujete akčným dobrodružným filmom, príde vám určite vhod film Misia: Prezident. Mladý trinásťročný chlapec, ktorý táboril v lese, pomáha pri zachráne prezidenta Spojených štátov, keď Air Force One bol zostrelený v blízkosti jeho táboriska. Prezidenta USA si zahral Samuel L. Jackson, v úlohe mladíka uvidíme Onniho Tommilu. V ďalších úlohách sa tiež objavia Ray Stevenson, Jim Broadbent, Ted Levine, Felicity Huffman a Victor Gerber.

Misia: Prezident

Pre najmladších divákov je tu animovaný komediálny film Mimoni. Sú to dobráci od kosti, vidia najväčší zmysel v tom, že slúžia najväčšiemu darebákovi široko ďaleko. Kedykoľvek o svojho pána prišli, častokrát aj vlastnou zásluhou, hneď si hľadali nového. A takto to išlo storočia, od Tyranosaura Rexa, cez Drakula a cisára Napoleona až do okamihu, kedy žiadneho nového nadriadeného nemohli nájsť a upadli do hlbokej depresie. Viac napovie filmová upútavka.

Mimoni

Dnešnú päticu filmov uzatvára thriler V hlbinách. Na začiatku 80. rokov sa v Nórsku rozmohol ropný boom, kde nové náleziská ropy a plynu na Severnom mori poskytovali netušené možnosti a bohatstvo. Petter, profesionálny potápač, a jeho brat Knut sa vydali na najnebezpečnejšiu misiu na svete - na dno Severného mora. Avšak neočakávaná tragická nehoda všetko zmení. Petter je vyslaný na riskantnú cestu, na ktorej stráca prehľad o tom, kto ťahá za jeho nitky osudu a postupne zisťuje, že táto misia je nad jeho sily a že v stávke je jeho život.

V hlbinách

Užite si tento filmový víkend a opäť nabudúce o týžden.

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Forum Film Slovakia/Barracuda Movie/Continental Film/Film Europe

Súvisiace články