Cate Blanchett bude režírovať TV seriál Stateless

22.7.2015|Ivet Kollárová|
Cate Blanchett bude režírovať TV seriál Stateless

Austrálska herečka Cate Blanchett sa po prvý krát predstaví ako režisérka. Za svoj režisérsky debut si vybrala austrálsky seriál s názvom Stateless.

Seriál by mal vychádzať zo skutočného života Cornelie Rau. Bývalá stewardka leteckej spoločnosti Qantas nemecko-austrálskeho pôvodu sa do povedomia dostala v roku 2005, kedy sa jej podarilo ujsť z kontroverznej sekty známej ako Kenja. Namiesto slobody však skončila zavretá v imigračnom centre Baxter v Južnej Austrálií, pretože úrady sa mylne domnievali, že je ilegálnou prisťahovalkyňou.

Seriál Stateless vzniká v spolupráci so spoločnosťami Matchbox Pictures, Dirty Films a agentúrou Screen Austrália, ktorá finančne podporuje vznik scenára z pera Elise McCredie. Či sa Blanchett objaví v jednej z hlavných úloh seriálu, známe zatiaľ nie je.

Herečka v minulom roku ohlásila, že plánuje režírovať aj film The Dinner, inšpirovaný rovnomennou knihou od Hermana Kocha. Scenár k filmu napísal Oren Moverman. Bližšie informácie o tomto projekte ostávajú aj naďalej pod rúškom tajomstva.

Zdroj:  variety.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články