Michelle Pfeiffer si zahrá v novom filme stanice HBO, Wizard of Lies

28.8.2015|Ivet Kollárová|
Michelle Pfeiffer si zahrá v novom filme stanice HBO, Wizard of Lies

Filmový projekt televíznej stanice HBO o jednom z najväčších finančných podvodníkov v USA, Berniem Madoffovi, získava reálne kontúry. Účasť na tomto projekte nedávno potvrdila aj herečka Michelle Pfeiffer, ktorá si zahrá Ruth Madoff, manželku Bernieho Madoffa.

Herec Robert De Niro si zahrá samotného Madoffa, podnikateľa a obchodníka na Wall Street, ktorý prostredníctvom svojej firmy, Bernard L. Madoff Investment Securities, na základe Ponziho schémy (podvody s investorskými operáciami, niečo ako pyramídova hra, pozn. redakcie) spreneveril cez 60 milionov dolárov. Madoffovho syna Marka si zahrá Alessandro Nivola.

Film odhalí pozadie podvodov, ktoré Madoff pomocou schémy uskutočňoval, ako aj dopad verejného odhalenia všetkých finančných operácií ako na obete podvodu, tak aj na samotnú rodinu Madoffových.

Barry Levinson, zodpovedný aj za iné filmy pre HBO, Phil SpectorYou Don´t Know Jack, by mal film Wizard of Lies režírovať.  Na scenári sa podieľajú Levinson, Sam Baum a John Burnham Schwartz. Výkonnými producentmi filmu sú Levinson, De Niro, Jane Rosenthal a Berry Welsh.

Film Wizard of Lies je adaptáciou rovnomennej knihy od autorky a spisovateľky pre New York Times, Diany Henriques. Ďalším zo zdrojov pre film je aj kniha od Laurie Sandell, Truth and Consequences.

Okrem stanice HBO podobný projek pripravuje aj stanica ABC. Jedná sa o miniseriál Madoff, v ktorom sa predstavia Blythe Danner ako Ruth a Richard Dreyfuss ako Bernie Madoff. Tento projekt je inšpirovaný reportérom ABC News, ktorý prípad vyšetroval a napísal o ňom knihu, The Madoff Chronicles.

Zdroj:  variety.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články