V srdci mora: film o filme

27.11.2015|Marko Aust|
V srdci mora: film o filme

Legendárny príbeh Bielej veľryby (Moby Dick) určite poznajú mnohí z vás, kniha od Hermana Melvillea vypráva príbeh veľrybárskej ľode pod vedením kapitána Ahaba.

Film V srdci mora nás zavedie do zimného obdobia roku 1820, keď bola loď Essex z Nového Anglicka určená na lov veľrýb napadnutá niečím neuveriteľným: veľrybou obrej veľkosti a sily, s takmer ľudským zmyslom pre pomstychtivosť. Film V srdci mora odhaľuje mučivé následky tohto napadnutia, kedy boli členovia posádky, ktorým sa podarilo prežiť, nútení prekračovať svoje limity a robiť kvôli záchrane života neuveriteľné veci. Zatiaľ čo sa kapitán pokúša nájsť na otvorenom mori správny smer a jeho prvý dôstojník sa snaží obrovskú veľrybu skoliť, posádka čeliaca búrkam, hladovaniu, panike a zúfalstvu pochybuje o všetkom od hodnoty ich životov až po etiku ich živobytia.

Film o filme V srdci mora od oscarového držiteľa Rona Howarda vás prevedie po drsnom prostredí námorníkov a neuveriteľného príbehu. V slovenských i českých kinách sa ho dočkáme od 3.decembra 2015.

  Foto © Continental Film

Odporúčané články

Som legenda (I am Legend)

Som legenda (I am Legend)

Predstavte si, že na celom svete zúri vírus a vy ste imúnny. Beháte si po Manhattane ako na nejakej lúčke a okolo vás sa mení celá...
Highlighty z Comic-Con 2017

Highlighty z Comic-Con 2017

Jedna z najdôležitejších udalostí modernej pop kultúry, ktorá spája svet fantázie, science fiction a záhad so svetom filmu,...