Filmové premiéry v slovenských kinách na 53. týždeň (31.12.2015 – 07.01.2016)

31.12.2015|Ivet Kollárová|
Filmové premiéry v slovenských kinách na 53. týždeň (31.12.2015 – 07.01.2016)

Máme tu posledný deň roku 2015. Pred tým ako začnete bilancovať celý rok, zostavovať si vlastné rebríčky Top Ten najlepších, či najhorších filmov, obzerať sa na úspechy, či prípadné neúspechy, ktorých dúfam nebolo veľa, a pred tým ako sa vyberiete na silvestrovské zábavy, pozrite si poslednú ponuku filmov pre tento rok, ktorou vám predstavíme štyri filmové novinky mieriace do našich kín.

Začneme filmom, remakom slávnemu thrilleru z roku 1991, ktorý urobil hviezdy z Keanu Reevesa a Patricka Swayzeho, filmom Bod zlomu (The Point Break) od režiséra Ericsona Cora. Mladý agent FBI v utajení sa infiltruje do gangu zlodejov, ktorých členovia sa vyžívajú v extrémnych športoch. Jediný zákon, ktorý sú ochotní rešpektovať, je zemská gravitácia. Skupina nepozná žiadne limity a práve ďaleko za hranicami bežných obmedzení predvádzajú neskutočné a veľmi prepracované zločiny. V hlavných úlohách sa predstavia Teresa Palmer, Luke Bracey, Ray Winstone, Édgar Ramírez, Numan Acar, Delroy Lindo, Tobias Santelmann, Bojesse Christopher, Matias Varela, či Nikolai Kinski.

K filmu nevynecháme ani jeho Trailer

Na záver roka nevynecháme ani film pre deťúrence. Bratské režisérske duo Gabriel a Rodolfo Riva Palacio Alatristeovci prichádzajú s animovaným filmom Kikirikí a pár vajec (Un gallo con muchos huevos). Riky sa narodil ako zakrsnuté kura. Ale keď chce zlý rančer zničiť jeho domov a rodinu, tak sa musí z plachého mladého kuraťa stať odvážnym kohútom. On a jeho priatelia sa spoja a prežijú veľké dobrodružstvo kde sa ukáže, že veľké činy môžu urobiť aj tí najmenší. Film sa premieta aj v 3D a so slovenským dabingom. Svoje hlasy milým kuriatkam, vajíčkam a iným obyvateľom farmy prepožičali: Juraj Kemka, Lucia Hurajová, Zoro Laurinc, René Jankovič, Gabriela Dzúriková, Štefan Skrúcaný, Roman Pomajbo, či Petra Polnišová.

K filmu pripájame aj jeho Trailer

Dráma Perfektný deň (Perfect Day) od režiséra Fernanda Leóna de Aranoa prináša hektický deň skupinky humanitárnych pracovníkov, ktorí dennodenne riešia problémy rôzneho charakteru a snažia sa pri tom nezblázniť. Prvou obeťou všetkých vojnových konfliktov býva zdravý rozum. A presne to sa stalo skupinke humanitárnych pracovníkov z medzinárodnej organizácie Aid Across Borders, ktorá pomáha vo vojnovej zóne niekde na Balkáne. Sophie je nováčikom v tejto skupine a chce spasiť svet. Mambrú už všetko videl a chce ísť domov. Katya kedysi chcela získať Mambrúa a tlmočník Damir chce, aby vojna už konečne skončila. ,,B“ ani nevie, čo chce. Teraz majú na krku jednu z posledných studní, ktorá je zdrojom vody pre niekoľko dedín a práve teraz v nej pláva mŕtvola. Vytiahnuť telo a vyčistiť studňu je zdanlivo jednoduchá úloha, ale pre našich humanitárnych pracovníkov sa stáva postupne neriešiteľnou úlohou. Začínajúc zháňaním pevného lana cez blúdenie horskými cestami, na ktorých ležia zamínované kravy, až po nezmyslené príkazy od veliteľov mierových vojsk OSN. Pri riešení úloh musia siahnuť k netradičným alebo rovno k šialeným riešeniam. Zároveň nesmú zabúdať, že sú na území, ktorým sa prehnala vojna a tá sa môže zase kedykoľvek vrátiť. V hlavných úlohách hrajú Benicio del Toro, Tim Robbins, Olga Kurylenko, Mélanie Thierry, Fedja Stukan, Eldar Residovic, Sergi López, či Ivan Brkic.

A ponúkame aj Trailer

Posledný film Creed režiséra Ryana Cooglera nás zavedie do sveta tvrdého športu, do boxerského ringu, v ktorom sa zrodila hviezda, Rocky Balboa. Tento krát sa Rocky predstaví v novej úlohe mentora nádejnému mladému boxerovi. Adonis Johnson nikdy nepoznal svojho slávneho otca, svetového šampióna v ťažkej váhe Apolla Creeda, ktorý zomrel ešte pred jeho narodením. Napriek tomu svoj pôvod nezaprie a box má v krvi, takže ho to stále ťahá do Philadelphie, mesta, kde sa odohral legendárny súboj Apolla Creeda vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhľadá a požiada ho, aby sa stal jeho trénerom. Rocky spočiatku odmieta, lebo ring je pre neho už len minulosťou, ale postupne v Adonisovi objavuje silu a odhodlanie jeho otca Apolla, bývalého rivala a neskoršieho blízkeho priateľa. A tak napokon súhlasí, že sa mladého boxera ujme, i keď sám bojuje s omnoho nebezpečnejším súperom. Adonis je pod Rockyho vedením na najlepšej ceste získať svoj vlastný titul, ale má okrem talentu aj srdce pravého bojovníka? V hlavných úlohách uvidíme Sylvestra Staloneho, Michaela B. Jordana, Grahama McTavisha, Tessu Thompson, Phyliciu Rashad, či Tonyho Bellewa. Stalone sa v úlohe Rockyho Balbou objaví už po siedmy krát, jeho výkon vo filme mu stihol vyniesol niekoľko ocenení a nominácií, vrátane nominácie na Zlatý glóbus v kategórií najlepší herec vo vedľajšej úlohe.

  Foto © Depositphotos/BontonFilm/ForumFilm/ContinentalFilm/CinemaArt

Súvisiace články