Najočakávanejšie filmy roka 2016 - 1 časť

15.1.2016|Marko Aust|
Najočakávanejšie filmy roka 2016 - 1 časť

Opäť stojíme na prahu nového roka a pred nami je množstvo zaujímavých filmových noviniek, ktoré nás čakajú v slovenských kinách v priebehu roka 2016. Vybrané filmy, ktoré by nám nemali uniknúť našej pozornosti, sme zoradili podľa aktuálne naplánovaných termínov, avšak dátumy premiér sa môžu ešte dodatočne zmeniť. Väčšima filmov sa nesie v znamení rôznych adaptácii z literatúry, komiksov a hier.

Na úvod začneme filmom Revenant Zmŕtvychvstanie od režiséra Alejandra G. Inárritu, ktorý sa práve v týchto dňoch dostáva do našich kín. Získal až tri ceny Zlatých glóbusov v kategóriach Najlepší film, Réžia a Herec v hlavnej úlohe. V hlavnej úlohe tažko zraneného osamelého lovca sa predstaví herec Leonardo DiCaprio, ktorého v nehostinej divočine zradil a opustil muž z jeho skupiny John Fitzgerald v podaní Toma Hardyho.

Na jar sa potešia hlavne milovníci komiksov, do kín sa dostane ďalšia filmová adaptácia komiksu s názvom Deadpool o rovnomennom hrdinovi. Kým sa stal Deadpoolom, žil ako Wad Wilson, ktorý bol členom špeciálných jednotiek. Keď mu lekári diagnostikovali rakovinu, podrobil sa experimentálnej liečbe v rámci programu Weapon X. Vďaka nemu sa Wade zbavil rakoviny a tiež získal schopnosť rychlého samouzdravovania. Avšak na druhej strane vyšiel z tohoto pokusu trvale znetvorený. V úlohe Deadpoola uvidíme Ryana Reynoldsa.

Detskí diváci sa dočkajú nového pokračovania Kung Fu Panda 3 o urastenom i do šírky kung-fu bojovníkovi pandy Po. Na scéne sa objaví zloduch Kai, ktorý poráža všetkých majstrov kung-fu. Po musi naučiť a vycvičiť v dedine svojich ťažkopádnych bratov umenie kung-fu, aby sa z nich stalo neohrozené bratstvo.

Očakávaným hitom bude Batman vs Superman: Úsvit spravodlivosti. Na striebornom plátne sa prvy raz spolu stretnú komiksové legendy Batman a Superman. V úlohe Batmana uvidíme držiteľa Oscara Bena Afflecka a úlohu Supermana stvárnil herec Henry Cavill.

Čaká nás ďalšia filmové spracovanie svetoznámeho knižného románu Kniha džungle o chlapcovi Mauglí, ktorý vyrastá v džungli v spoločnosti svorky vlkov, medveďa a čierneho pantera. Filmové scény sú úžasné a nádherne vizuálne spracované ako sa sami môžete presvedčiť v traileri.

V máji nasledujú ďalšie komiksové adaptácie, ako prvý bude film Captain America: Civil War, kde politické zasahovanie vyvolá konflikt medzi bývalými spojencami Captain America a Iron Manom. Ďalšia adaptácia má názov X-Men: Apokalypsa. Od počiatku civilizácie bol Apokalypsa uctievaný ako boh. Prvý a najsilnejší z mutantov marvelovského sveta X-Menov načerpal silu ostatných mutantov a stal sa tak nesmrteľným a neporaziteľným. Po tisícoch rokov sa prebudil a je rozčarovaný zo sveta. Chce zničiť ľudstvo a nastoliť nový poriadok, preto sa musia mladí X-Menovia na čele s Raven (Jennifer Lawrence) a profesorom X (James McAvoy) spojit proti nemu a tak zachrániť ohrozený svet.

Hlavne u fanúšikov mladšej vekovej kategórie určite nemusíme predstavovať svetoznámu hru Angry Birds. Nebolo preto veľkým prekvapením, keď bola ohlásená jej filmová adaptácia. Animovaný film nás zavedie do sveta nahnevaných vtákov a samozrejme nebudú chýbať aj ich protivníci zelené prasiatká.

Týchto filmov by sme sa mali dočkať na jar, v ďalších pokračovaní sa pozrieme čo nás čaká v lete a na záver roka.

  Foto © Dreamstime/CinemArt/Continental-Film/Saturn/ItaFilm

Ostatné časti

Súvisiace články