Filmové premiéry v slovenských kinách na 4. týždeň (28.1.-04.02.2016)

28.1.2016|Ivet Kollárová|
Filmové premiéry v slovenských kinách na 4. týždeň (28.1.-04.02.2016)

Január ponúkol kiná plné zaujímavých a rôznorodých filmov. Distribútori nás potešia aj nasledujúci mesiac, kedy kvalita a kvantita filmov nebude nijak zaostávať. No ostáva nám ešte posledný januárový týždeň, ktorý prinesie do kín päť filmových noviniek.

Začneme rodinným filmom režiséra Walta Beckera, ktorý na plátna kín už po štvrtý krát prinesie troch roztomilých a čiperných chipmunkov, Alvina, Simona a Theodora vo filme Alvin a Chipmunkovia: Čiperná jazda (Alvin and the Chipmunks 4). A ako vždy sú nabití energiou, pesničkami a predovšetkým úplne šialenými nápadmi. Ich nový príbeh začína tradične: veľkým nedorozumením. Alvin, Simon a Theodore totiž dostanú podozrenie, že Dave, ich veľký človečí kamarád a ochránca, chce požiadať svoju priateľku o ruku. A oni touto svadbou získajú jedného úplne príšerného, neznesiteľného, vyženeného bratra Milese a navyše ich Dave možno nakonic aj úplne opustí. Toto žiadanie o ruku sa má odohrať za tri dni až v Miami, a tak majú naši chlpatí hrdinovia veľmi málo času a pred sebou o to viac kilometrov, aby zabránili tejto príšernej katastrofe. Aj keď sa Chipmunkovia vždy snažia urobiť správnu vec, nakoniec ju urobia tým najhorším možným spôsobom. Nakoniec hneď od začiatku ich výpravy majú v pätách dosť naštvaného palubného detektíva z lietadla, pretože chceli urobiť dobrý skutok. Čo znamená, že oslobodili všetkých prepravovaných domácich miláčikov a pustili ich do priestoru medzi cestujúcich. V priebehu letu. Ako inak. Hlasy chipmankom prepožičali Justin Long, Matthew Gray Gubler a Jesse McCartney. Okrem nich si vo filme zahrali Jason Lee, Tony Hale, Kimberly Williamss-Paisley, Kaley Cuoco-Sweeting, Anna Faris, či Christina Applegate.

A prinášame aj Trailer k filmu

Druhý film, ktorý dnes prichádza do kín je islandská snímka Fúsi režiséra Dagura Káriho. Fúsi, zavalitý štyridsiatnik a hlavný hrdina filmu žijúci sám so svojou matkou, zbiera odvahu konečne vstúpiť do dospelého sveta. Doteraz prechádzal životom ako námesačný, jeho všedné dni ovládala rutina práce na letisku a stavanie papierových modelov tankov z druhej svetovej vojny. Potom ale do jeho života nečakane vtrhne žena a Fúsi sa musí zmeniť. Pretože životu sa nemôžete vyhýbať večne. V hlavných úlohách Gunnar Jónsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Sigurjón Kjartansson, Franziska Una Dagsdóttir, Margrét Helga Jóhannsdóttir, či Arnar Jónsson.

K filmu ponúkame jeho Trailer

Režisér Tim Story zasadol druhý krát na režisérsku stoličku a natočil pokračovanie filmu Ride Along s názvom Policajtov švagor (Ride Along 2). Ben Barber má čerstvý diplom z policajnej akadémie a vyhliadky na šťastný život po boku krásnej Angely. Jej brat James Payton z toho nie je ani trochu nadšený, ale keď už sa mu jeho sestre nepodarilo svadbu vyhovoriť, rozhodne sa z Bena urobiť aspoň poriadneho chlapa. Respektíve sa o to aspoň pokúsiť. Ako elitného detektíva atlantskej polície Jamesa pošlú jeho nadriadení do Miami, aby priamo v centre zabránil pašovaniu drog do zeme. Jeho cieľom je údajný narkobaron Antonio Pope. Práve túto akciu zvolí James ako školu života pre svojho budúceho švagra. Keby len tušil, čo všetko bude musieť kvôli tomuto rozhodnutiu podstúpiť, určite by si to rozmyslel. Nielenže musí riešiť nepretržité problémy, no má aj plné ruky práce s tým, aby sa jeho sestra nestala vdovou skôr, ako sa stihne vydať. Vo filme si hlavné úlohy opäť zahrali Ice Cube a Kevin Hart. Po ich boku sa objavia Ken Jeong, Benjamin Bratt, Olivia Munn, Bruce McGill, Tika Sumpter, Sherri Shepherd, Laurence Fishburne, John Leguizamo, či James Logan.

Ani tu nevynecháme Trailer

Ďalší film ponúkne trochu francúzskeho humoru. Režisér  Jean-Pierre Améris prichádza s nevšednou francúzskou komédiou, Rodina na prenájom (Una Famillie á Louer) o tom, že za peniaze sa niekedy dá kúpiť všetko, dokonca aj nová rodina! Paul-Andre je šarmantný a trochu nesmelý milionár v najlepších rokoch. Má všetko, po čom túži, okrem jednej maličkosti. Vlastnej rodiny. Rozhodne sa preto zaobstarať si ju, nech to stojí čokoľvek. Náhodou stretáva Violette, energickú slobodnú matku dvoch detí, ktorá sa musí poriadne obracať, aby uživila svoju rodinu a udržala si strechu nad hlavou. Paul-Andre sa nad ňou zľutuje a dá jej návrh, ktorý sa len ťažko odmieta. Zaplatí všetky jej dlhy za podmienky, že si bude môcť jej rodinu prenajať. Milionár sa tak ocitá v dome plnom chaosu, detí a každodennej reality. Prežije to? V hlavných úlohách Benoît Poelvoorde, Virginie Efira, François Morel, Edith Scob, Yvonne Gradelet, Xavier Mathieu.

Trailer k filmu

Posledným filmom, ktorý má dnes premiéru v našich kinách je nórska akčná dráma Vlna (Bølgen) režiséra Roar Uthaug. Skúsený geológ Kristan sa aj s rodinou chystá opustiť malebné mestečko Geiranger. Prístroje, umiestnené v jednom z horských masívov nad fjordom, zachytia znepokojujúce signály. V momente, keď sa spustia poplašné sirény, sa naplní Kristianova najhoršia nočná mora. On i jeho najbližší majú presne 10 minút, kým ich zasiahne obrovská vlna spôsobená zosuvom pôdy. Začína sa súboj s časom a živlami. Film Vlna prináša postupy klasických amerických katastrofických filmov do drsného severského prostredia. V Nórsku zaznamenal film pozoruhodný kasový úspech, keď do kín prilákal viac ako 800 000 divákov. Katastrofický film o súboji s ničivou vlnou v nórskom fjorde, je inšpirovaný skutočnými udalosťami. Vo filme hrajú Kristoffer Joner, Thomas Bo Larsen, Fridtjov Såheim, Ane Dahl Torp, Lado Hadzic.

A pripájame aj Trailer

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Depositphotos/BarracudaMovie/ASFK/Itafilm/FilmEurope

Súvisiace články