Najočakávanejšie filmy roka 2016 - 3 časť

3.2.2016|Marko Aust|
Najočakávanejšie filmy roka 2016 - 3 časť

V tejto poslednej tretej časti seriálu o najočakávanejších filmov sa pozrieme na záver tohto roka 2016. S príchodom jeseňe sa môžeme tešiť na avízovaný nový remake svetoznámej kovbojky Sedem statočných z roku 1960, viac o tomto filme si môžete prečítať v našom retro článku. V novom filme bude údajne pôvodne miesto dejiska z chudobnej mexickej dediny nahradené baníckym mestom, ktoré terorizuje zloduch. Réžíruje ho Antoine Fuqua a predstavia sa ňom herecké hviezdy ako Chris Pratt, Denzel Washington, Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio, Peter Sarsgaard.

Film Gambit je voľným pokračovaním filmovej série X-Men. V hlavných úlohách by sa mala objaviť dvojica hercov Channig Tatum, ktorý sa predstaví v úlohe Gambita a Lea Seydoux (Spectre), ktorá si zahrá postavu Belly, dcéru vodcu zabijáckeho klanu, ktorá časom získa zvláštnu mutantiu nadprirodzenú schopnosť. O réžiu sa postará Doug Liman, ktorý nahradil pôvodne zamýšlaného Ruperta Wyata.

Ďalšiemu filmu Inferno sa potešia hlavne čitatelia románov Dana Browna. V tejto ďalšej filmovej adaptácie rovnomenného knižného besteselleru sa opäť na striebornom plátne stretneme s profesrom symboliky Langdonom v podaní herca Toma Hanksa. Po jeho boku sa v hlavnej ženskej úlohe doktorky Sienny Brooksovej objaví Felicity Jones. Ocitneme sa opäť v Taliansku, kde je profesor Langdon vtiahnutý do tajomného a trýznivého sveta histórie literárneho diela Peklo od Dante Alighieriho.

Keď bola kariéra výborného ale arogantného chirurga Doctora Strangea zničená, čarodejník si ho vzal pod svoje ochranné krídla a učí ho brániť svet proti zlu. V tejto ďalšej komiksovej adaptácii s názvom Doctor Strange sa objaví v úlohe hrdinu doktora Strangea Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes), ďalej sa vo filme predstavia Rachel McAdams, Tilda Swinton a Mads Mikkelsen.

Vo filme zo sveta Star Wars s názvom Rogue One: A Star Wars Story sa rebeli pustia do nebezpečnej misie, v ktorej sa musia zmocniť plánov Death Star (Hviezdy smrti). Vedec Galen Marek, ktorý sa podieľal na technologickom rozvoji Hviezdy smrti, sa po zistení skutočných zámerov, ktoré neveštia nič dobré, pustí do hľadania svojej jedinej dcéry a tiež chce zničiť zbraň, ktorú pomáhal vytvoriť. Hrajú Felicity Jones, Mads Mikkelsen, Forest Whitaker, Diego Luna.

Na záver je tu film Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej od Tima Burtona, filmová adaptácia úspešného románu od Ransona Riggsa. 16-ročný Jacob v podaní Asu Butterfielda sleduje stopy, ktoré ho zavedú na tajomný ostrov, kde objaví ruiny bývalej zvláštnej školy pre neobyčajné deti. Počas objavovania chodieb a opustených spální zistuje že jeho pôvodní obyvatelia boli viac než zvláštni a hlavne môžu byť ešte nažive. Úlohu slečny Peregrinovej stvárni herečka Eva Green (Penny Dreadful), v ďalších úlohách uvidíme Samuela L.Jacksona, Judi Dench či Chrisa O'Dowda.

Podľa tohto úzkeho výberu vidno, že v roku 2016 sa určite nebudeme nudiť, každý si vyberie niečo podľa svojej chuti, o týchto i ďalších filmov budeme naďalej informovať v našich filmových novinkách.

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Depositphotos

Ostatné časti

Súvisiace články