Filmové premiéry v slovenských kinách na 7. týždeň (18.02.-25.02.2016)

18.2.2016|Ivet Kollárová|
Filmové premiéry v slovenských kinách na 7. týždeň (18.02.-25.02.2016)

Po minulotýždňovom vpáde až siedmych nových filmov do našich kín, tento týždeň pribrzdím a predstavíme si „len“ štyri filmové novinky, ktoré dnes idú do kín. Divácky rekord filmu Deadpool, ktorý cez víkend videlo na Slovensku nezvyčajne vysoký počet divákov (cez 45 tisíc), s najväčšou pravdepodobnosťou netrhnú, no ponúknu odviazanú zábavu v štýle stillerovskej komédie a animovaného filmu, rumunskú snímku o rozpore svedomia a maďarského kandidáta na Oscara za najlepší cudzojazyčný film.

V roku 2001 sa na plátnach kín objavil zjav menom Derek Zoolander. Režisér rovnomenného filmu, Ben Stiller čakal päť rokov, kým do sveta vypustil jeho nástupcu, rovnako bizarnú komédiu Zoolander 2. Hovorí sa, že čakal na dokonalý scenár, ktorý by bol lepší a prekonal by pôvodný film. Vyplatilo sa čakanie, alebo mal počkať ešte o niečo dlhšie? Ubehlo desať rokov a Derekovi, ani jeho kamarátovi Hanselovi sa už vo svete modelingu dávno nedarí. Sú odpísaní a mŕtvi. Mŕtve (ale v pravom slova zmysle) začínajú byť aj vybrané hudobné celebrity, ktorých násilné konce spája jeden zvláštny detail – každého z nich našla polícia s grimasou kopírujúci jeden z unikátnych pohľadov Dereka Zoolandera. Keď takto dopadne aj Justin Bieber, rozhodne sa hlavná a veľmi sexy vyzerajúca vyšetrovateľka pre veľmi odvážny, napriek tomu úplne zúfalý pokus. Angažuje Dereka a Hansela, a tí majú, ako tajní agenti, infiltrovať svet tých najblýskavejších celebrít a nájsť v ňom vraha skôr než povieš Gaga. Aby ich misia bola ešte o niečo zložitejšia, z vezenia sa práve dostal zlosyn Mugatu, ktorý sa za mrežami doučil všetko, čo má správny zloduch vedieť, a navyše tam pre Hansela a Dereka nachystal veľmi brutálnu pomstu. Prehliadkové móla budú už zase horieť. V hlavných úlohách sa predstavia Ben Stiller, Penélope Cruz, Justin Theroux, Christine Taylor, Benedict Cumberbatch, Olivia Munn, Kristen Wiig, Macaulay Culkin, Will Ferrell, Owen Wilson, Billy Zane, či Justin Bieber

K filmu, ako inak prinášame aj jeho Trailer

Druhý film, ktorý ide dnes do kín, poteší najmä detičky, ktorým režiséri Vincent Kesteloot a Ben Stassen prinášajú animovaný film v belgicko-francúzskej koprodukcii, Robinson Crusoe. Na malom exotickom ostrove žije v spoločnosti svojich zvieracích priateľov veľmi priateľský papagáj Utorok. Utorok celý život sníva, že bude objavovať svet. Po strašnej búrke nájde Utorok na pláži stvorenie, ktoré nikdy nevidel: človeka menom Robinson Crusoe. Utorok veľmi rýchlo pochopí, že tento dvojnohý tvor by mohol byť jeho šancou dostať sa z ostrova preč. Rovnako tak Robinson Crusoe zistí, že aby prežil na neobývanom ostrove, musí využiť pomoc múdreho papagája a jeho zvieracích kamarátov. Pre Robinsona nie je zbližovanie práve ľahké, pretože zvieratá nevedia hovoriť. Pomaly sa však stávajú priatelia a začínajú spoločný život plný zábavy a dobrodružstva. Ich pokoj však jedného dňa narušia dve divoké šelmy, ktoré chcú všetkých na ostrove zotročiť. Schyľuje sa k veľkej bitke. Robinson a jeho priatelia musia spojiť svoje sily, aby zachránili svoj domov, a porazili zlé šelmy. Film sa premieta v slovenskom znení, v ktorom budeme počuť Michala Domonkoša, Michala Kľučku, Táňu Pauhofovú, Janu Valockú, Karola Čálika, Jána Koleníka, Gabrielu Dzuríkovú, Juraja Predmerského, Henrietu Kollárikovú-Jančišinovú, Ivana Laca, Miroslava Trnavského, René Jankovič, Petra Krajčoviča a ďalších.

A ponúkame aj Trailer

Ďalšími dvoma filmami trochu zvážnieme. Maďarský režisér László Nemes nám predstaví svoj nový film, ktorým zaujal už na minuloročnom MFF Cannes, Saulov syn (Saul Fia). Strhujúci historický thriller mení spôsob zobrazenia holokaustu a upiera divákovi bezpečný odstup od témy. Osvienčim, 1944. Maďarský žid Saul Ausländer je členom Sonderkommanda, ktoré je v mašinérii vyhladzovacieho tábora pridelené k práci pri plynových komorách a hromadách, na ktorých sa pália ľudské ostatky. Keď apatický Saul uprostred kopy mŕtvol objaví telo svojho syna, prebudí sa v ňom naliehavá potreba obstarať mu riadny židovský pohreb. Bez ohľadu na nebezpečenstvo, všeobecné utrpenie a plánovanú vzburu sa Saul vydáva na delirickú cestu koncentračným táborom s jediným cieľom – nájsť rabína. Z MFF Cannes 2015 si film odniesol Veľkú cenu poroty, získal Zlatý Glóbus za najlepší cudzojazyčný film a v rovnakej kategórií je nominovaný aj na Oscara. V hlavnej úlohe exceluje herec Géza Röhrig. Vo vedľajších úlohách uvidíme aj Levente Molnára, Ursa Rechna, Todda Charmonta, Jerzyho Walczaka, Sándora Zsótéra, či Mihályho Kormosa.

A pripájame aj Trailer

Film O poschodie nižšie (Un etaj mai jos) rumunského režiséra Radu Muntean prichádza takisto z MFF Cannes, kde súťažil v sekcii Un Certain Regard, a ponúka pohľad na neistotu vlastného svedomia. Všetko je ako má byť. Obyčajný otec obyčajnej rodiny v obyčajnom dome. Ale spokojná rutina meštianskeho života pána Pătrascu nemôže trvať večne. Jedného rána začuje za dverami bytu na druhom poschodí divokú hádku medzi mužom a ženou. Keď hluk utíchne, vyjde von Vali, jeho sused z druhého poschodia. Pătrascu mu automaticky kývne na pozdrav a bez slova vyjde zo svojho bytu. Po návrate z práce vidí, že sa to pred vchodom do domu hemží susedmi a policajtmi. Laura, mladá žena z druhého poschodia, bola nájdená mŕtva.. a tak sa Pătrascu dostane do sporu s dvoma najbližšími susedmi: jedným je bizarný vrah. Tým druhým jeho vlastné svedomie. V hlavných úlohách Ionut Bora, Liviu Cheloiu, Calin Chirila, Teodor Corban, Constantin Dita, Constantin Draganescu, Ioana Flora, či Vlad Ivanov.

K filmu si pozrite aj jeho Trailer

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Depositphotos/FilmEurope/ASFK/MagicBox/Cinemart

Súvisiace články