Zlatú malinu za najhorší film získava...

28.2.2016|Ivet Kollárová|
Zlatú malinu za najhorší film získava...

Pred udeľovaním cien Oscar, ktoré oceňujú najlepšie filmy, herecké, či technické výkony, je dobrým zvykom „oceniť“ aj tie filmy, ktoré povedzme svojím spracovaním nedosahujú potrebnú kvalitu, ktorú by sme od nich očakávali. Ocenenie Zlatá malina za najhorší film tento rok získali dva filmy.

Fantastická štvorka, nie veľmi vydarený remake sci-fi filmu a marvelovského originál tímu superhrdinov, ktorý si odniesol aj cenu pre najhoršieho režiséra, Josha Tranka a „zvíťazil“ aj v kategórií najhorší remake.

Päťdesiat odtieňov sivej, napriek označeniu blockbuster, ktorý si odniesol prvenstvá aj v kategóriách najhorší herec (Jamie Dornan), najhoršia herečka (Dakota Johnson), najhorší scenár, a najhoršie duo na plátne.

Najhoršou herečkou vo vedľajšej úlohe sa stala Kaley Cuoco za „výkony“ vo filme Alvin a Chipmunkovia: Čiperná jazda, napriek tomu, že v ňom len dabovala, a za film Dokonalý svedok s.r.o. Najhorším hercom vo vedľajšej úlohe sa stal, tohtoročný nominant a držiteľ Oscara, Eddie Redmayne za „výkon“ vo filme Jupiter na vzostupe. Ako sa hovorí, aj majster tesár sa niekedy utne.

Tzv. cenu znovuzrodenia získal Sylvester Stallone, ktorý v minulosti získal 25 nominácií na Zlatú malinu a na víťazstvo premenil 8 z nich. No napriek tomu nestrácal nádej a vytrvalo pokračoval v hraní vo filmoch, až sa tento rok z neho stal nominant a horúci kandidát na zisk Oscara za film Creed, v ktorom stvárňuje postavu Rockyho Balbou.

História Malín si pamätá niekoľko významných „víťazstiev“, jedno z pamätných je víťazstvo Sandry Bullock za film Slečna zamilovaná v roku 2010 najmä preto, že na druhý deň získala Oscara za výkon vo filme Splnený sen.

Zdroj:  razzies.com Foto © archív

Súvisiace články