Víkendový rebríček ovládla Alica v Krajine za zrkadlom

31.5.2016|Marko Aust|
Víkendový rebríček ovládla Alica v Krajine za zrkadlom

Posledný májový víkendový rebríček ovládol s tržbou 78 798 eur rodinný dobrodružný fantasy film Alica v Krajine za zrkadlom, ktorý si pozrelo takmer 14 tisíc divákov. Vo filme Alica Kingsleight, ktorú stvárnila herečka Mia Wasikowska, po svojom návrate do Londýna objaví čarovné zrkadlo, ktoré jej umožní vrátiť sa do fantastickej Krajiny zázrakov. Tam opäť stretáva svojich priateľov a tiež zistí, že pomoc potrebuje uletený Klobučník. Prišiel totiž o svoju rodinu. Alicu čaká nebezpečná cesta, počas ktorej musí zachrániť uleteného priateľa Klobučníka v podaní herca Johnnyho Deppa.

Komiksová adaptácia X-Men: Apokalypsa sa po dvoch týžnoch po premiére drží na druhom mieste s víkendovými tržbami takmer 38 tisíc eur a 6 400 divákmi. Ak ste film ešte stále nevideli, možno vám viac napovie naša recenzia. V hlavných úlohách: Jennifer Lawrence, James McAvoy, Michael Fassbender, Oscar Isaac a Nicholas Hoult.

Bronzové miesto obsadila adaptáca známej rovnomennej video hry Angry Birds vo filme, po troch týždnoch od uvedenia si za víkend pripísala tržbu 33 349 eur a ďalšícj 6 143 divákov.

Z filmových noviniek sa v rebríčku ešte umiestnil kriminálny thriler Odkaz vo fľaši podľa knižnej serverskej detektívky na siedmom mieste s tržbami 6 961 eur s 1 284 divákmi a romantická komédia Maggie má plán s Gretou Gerwig a Ethanom Hawkeom na ôsmej priečke pri tržbách 4 a pol tisíca eur s 875 divákmi.

Alica v Krajine za zrkadlom

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Saturn Entertainment

Súvisiace články