TV tipy na víkend (3.-5.6.2016)

3.6.2016|Marko Aust|

Kedže máme za sebou celý pracovný týždeň, dnešné televízne tipy začneme nenáročnou letnou komédiou Babovřesky (Markíza, piatok 20:30h/sobota 15:35h) od Zděnka Trošky, pri ktorom sa môžete kompletne vypnúť. Komédia sa nesie trochu v duchu Troškovej trilógie Slunce, seno.

Film Babovřesky (2013)

Veľkolepý filmový projekt Apocalypto (Dajto, piatok 22:15h/nedeľa 23:55h), pri ktorom si Mel Gibson zasadol na režisérsku stoličku, vypráva o starobylej ríši Mayov a jej nevyhnuteľnom zániku. Pre zvýšenie autenticity sa počas celého filmu hovorí pôvodným mayským jazykom Yucatec.

Lady Dianu, princeznú z Walesu, pozná takmer každý. Bola jednou z najsledovanejších a zároveň najpopulárnejších osobností svojej doby, a práve biografická dráma Diana (Doma, nedeľa 20:00h) sa zameriava na posledné dva roky jej života, keď opustila kráľovskú rodinu s novou chuťou žiť. Princeznú Dianu stvárnila herečka Naomi Watts.

Film Diana (2013)

Oscarovský film Gladiátor (ČT2, nedeľa 21:30h) od Ridleya Scotta zobrazuje príbeh generála rímskych légii Maximusa (Russel Crowe), ktorý sa postará o vítazstvo nad germánskymi kmeňmi. Po zavraždení cisára jeho synom Commodusom sa mu Maximus odmietne podrobiť, je zatknutý a bol predaný ako otrok jednej gladiátorskej skupine.

Muži v čiernom 2 (Markíza, sobota 10:50h/nedeľa 20:15h) je pokračovanie jedneho z najúspešnejších filmov deväťdesiatych rokov. Dej príbehu vychádza z populárnych komiksových zošitov od Marvel Comics. V úlohe agenta Jaya sa stretneme opäť s Willom Smithom, agenta Kaya si zopakuje Tommy Lee Jonesa.

Film Muži v čiernom (2002)

Vo filme Mzda strachu (ČT2, piatok 21:30h/sobota 21:30h) sa staneme svedkami nervydrásajúcej jazdy dvoch nákladných áut naprieč džungľou. Americký remake klasického filmu z roku 1953, o ktorom si môžete viac prečítať v retro článku Mzda strachu (Le Salaire de la peur).

Od tvorcov filmového trháku Piráti v Karibiku si môžeme pozrieť film Osamelý jazdec (JOJ, nedeľa 20:35h) od Goreho Verbinskeho z prostredia divokého západu s hlavným hrdinom apačského bojovníka Tonta (Johnny Depp). Tonto zachránil život mužovi zákona Johnovi Redovi a pomôže mu pri boji proti chamtivosti a korupcii.

Komédia Pozdrav zo spermobanky (Markíza, sobota 20:30h) je o nezadanom štyridsiatnikovi Davidovi Wozniakovi (Vince Vaughn), ktorý pred 20 rokmi daroval za peniaze spermie a teraz zistí ze je biologickým otcom 533, slovom päťstotridsaťtri detí.

Film Pozdrav zo spermobanky (2013)

K Vincemu Vaughnovi sa ešte vrátime, spolu s Owenom Wilsonom uvidíme v komédii Stážisti (JOJ, piatok 20:35h) o dvoch kolegoch, ktorí prídu o prácu a tak sa pokúsia získať vysnívané miesto v spoločnosti Google.

  Foto © Bontonfilm/Saturn/Pixabay CC0 Public Domain

Súvisiace články