Filmové premiéry v slovenských kinách na 26. týždeň (30.06.- 07.07.2016)

30.6.2016|Ivet Kollárová|

Posledný júnový deň prinesie poskromnejšiu ponuku nových filmov. Dnes do kín prichádzajú len tri filmové novinky, ktoré potešia romantické duše, milovníkov mysterióznych drám, či obľúbencov európskej krimi. Fanúšikovia animovaného filmu si určite nenechajú ujsť Medzinárodný festival animovaného filmu – Fest Anča, ktorý sa od 29. júna do 3. júla koná v Žiline.

Prvý film, ktorý mieri dnes do kín prináša britská režisérka Thea Sharrock. S mottom „Láska si ťa nájde aj tam, kde to najmenej čakáš“ natočila romantickú drámu Predtým, ako som ťa spoznala (Me Before You). Louise vie všeličo. Vie, že sa jej páči práca v bistre, a vie, že možno neľúbi svojho priateľa Patricka. Zato nevie nič o klasickej hudbe, nevie, že príde o miesto, a keby tušila, čo ju čaká, asi by prišla o rozum. Will vie, že po dopravnej nehode stratil chuť do života. Vie, čím bol kedysi, vie, že všetko sa mu teraz zdá nepodstatné, a presne vie, ako s tým skoncovať. Zato nevie, že Lou mu vtrhne do života ako náhla búrka. A ani jeden z nich nevie, že jeden druhého navzájom navždy zmenia. Film je adaptáciou romantického bestselleru obľúbenej autorky Jojo Moyesovej. V hlavných úlohách sa predstavia Emilia Clarke, Sam Claflin, Jenna Coleman, Charles Dance, Matthew Lewis, Brendan Coyle, Vanessa Kirby, Janet McTeer, Lily Travers, či Ben Lloyd-Hughes.

Trailer

Taliansky režisér Luca Guadagnino natočil anglicky hovoriacu mysterióznu drámu Oslnení slnkom (A Bigger Splash), v ktorej svoj herecký talent predviedli Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts a Dakota Johnson. Slávna rocková hviezda Marianne prišla o hlas. Po operácii hlasiviek tráv kludnú dovolenku na slnečnom ostrove v Taliansku so svojim mladším partnerom Paulom. Lenivá idylka je narušená nečakanou návštevou Marianninho starého priateľa z mladosti, hudobného producenta a milenca Harryho. Sprevádza ho jeho okúzľujúca a dráždivo zvodná dcéra Penelope. Nesúdržná štvorica sa spočiatku dobre zabáva a užíva si krásne prostredie talianskeho vidieka.. Do slnkom zaliatych dní sa pomaly začína vkrádať vzrastajúce napätie. Tiene minulosti prebúdzajú v zdanlivých priateľoch temné stránky. Radosť z príjemného stretnutia sa mení v atmosféru plnú skrytých vášní, nedôvery, podozrenia a žiarlivosti. Rastúca paranoja a deštruktívne správanie neodvratne speje k desivej tragédii. Herecký koncert, ktorý rozohrávajú všetci protagonisti filmu ocenili minulý rok na Medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach. Okrem spomínaných hercov si vo filme zahrali aj Aurore Clément, Lily McMenamy, Corrado Guzzanti, či Elena Bucci.

Trailer

A do tretice svoj nový film, komediálnu krimi s prvkami čierneho humoru, predstaví holandský režisér Alex van Warmerdam. Jeho film Schneider vs. Bax, ktorý mierne pripomína škodoradostné filmy bratov Coenovcov, je brilantným štylistickým cvičením, ktoré podvracia žáner thrilleru spôsobom, aký tak často nevidíte. Nájomný vrah Schneider dostáva zákazku presne v deň svojich narodenín. Jeho cieľom je spisovateľ Ramon Bax. Po ubezpečení, že bude z akcie späť do obeda a stihne pomôcť svojej manželke s prípravou oslavy, Schneider zákazku prijme. Tým sa spustí séria ľstí, bizarných náhod, zlých načasovaní a draho vykúpených omylov. V hlavných úlohách Tom Dewispelaere, Alex van Warmerdam, Maria Kraakman, Gene Bervoets, Annet Malherbe, Pierre Bokma, Henri Garcin, Loes Haverkort, či Eva van de Wijdeven.

Trailer

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Depositphotos/FilmEurope/MagicBox/ForumFilm

Súvisiace články