Tvorcovia filmu Star Wars: Rogue One predstavili nové zábery z filmu aj nový poster

16.7.2016|Ivet Kollárová|
Tvorcovia filmu Star Wars: Rogue One predstavili nové zábery z filmu aj nový poster

V piatok sa v Londýne uskutočnil veľký deň pre fanúšikov ikonickej filmovej série Star Wars. Pod názvom Star Wars Celebration Europe sa na počesť 40. rokov od natočenia prvej časti filmu zišli tvorcovia najnovšej časti, Rogue One: A Star Wars Story, aby nie len oslávili toto prelomové výročie, ale aby aj čo to prezradili o novom filme, ktorý sa do našich kín dostane 15. decembra 2016.

Panelovej diskusie, ktorú viedla Gwendoline Christie sa zúčastnili režisér filmu Gareth Edwards, prezidentka Lucasfilm, Kathleen Kennedy a hlavné herecké obsadenie Felicity Jones, Diego Luna, Riz Ahmed, Donnie Yen, Jiang Wen, Alan Tudyk, Mads Mikkelsen, Forest WhitakerBen Mendehlson. K prvému samostatnému filmu ságy Star Wars, ktorý má začať novú éru tohto filmového fenoménu ako prequel, či sequel sa rozpútala pestrá debata.

Okrem prezradených detailov k filmu, bol na konci panelu predstavený aj nový trailer, ktorý poodhalil záber na Darth Vadera s jeho nezameniteľným ťažkým dýchaním a jedným slovom, ktoré vypustil z úst, “POWER“. Režisér netajil nadšenie z návratu herca Jamesa Earla Jonesa, ktorý Vaderovi prepožičal svoj hlas. Okrem tohto traileru bolo fanúšikom predstavené aj video so zábermi z natáčania filmu, ktoré nenechá chladným rozhodne nikoho.

V priebehu panelu bol predstavený aj nový poster k filmu:


TM & © Lucasfilm Ltd.

A o čom sa diskutovalo:

Môžeme si byť istý, že nový film bude úplne iný ako boli doterajšie Star Wars filmy. V Rogue One je všetko iné, výnimočné, čo odzrkadľuje jedinečný štýl práce režiséra Garetha Edwardsa. Ten sa rozhovoril aj o nedávnych nanovo natáčaných niektorých scénach, ktoré sa zdali producentom až príliš temné.

Nové zábery by mali filmu dodať viac dych berúceho, odľahčeného starwarsového humoru. Nakoniec nakrúcalo sa na Maldivách, čo je dych berúce až až. Trailer prezrádza aj to, že v novom Star Wars svete nadvláda Jediov skončila a dej sa poväčšine odohráva na novej planéte Scarif.

Jeden zo silných momentov bol aj príchod herca Bena Mendelssohna, ktorý vo filme hrá hlavného záporáka, Vojvodu Krennica. Na pódium herec prišiel v komplet kostýme svojej postavy sprevádzaný dvoma Death Troopers. Pôsobil naozaj štýlovo.

O svojej postave Jyn Erso sa rozhovorila aj herečka Felicity Jones, ktorá svoj casting na úlohu vyhrala nad herečkami ako Tatiana Maslany, Rooney, či Kate Mara. „Medzi Jyn a Rey je obrovský rozdiel,“ nechala sa počuť Jones na otázku ako by charakterizovala svoju postavu oproti Rey, ktorú si v Sile sa prebúdza zahrala Daisy Ridley, a dodala: „Nie je ten typ, ktorý by sa pýtal, „Kto som a odkiaľ som? Vieme odkiaľ je a tento fakt vypĺňa jej príbeh, je to začiatok jej cesty.“ V priebehu panelu Felicity získala aj svoju prvú figúrku ako Jyn Erso, z čoho bola herečka nadšená.

Film Rogue One: A Star Wars Story sa sústredí na skupinku Rebelov, ktorí majú za úlohu získať plány k najmocnejšej zbrani Impéria, Hviezde smrti.

Zdroj:  starwars.com Foto © archív/Lucasfilm/Walt Disney Studios

Súvisiace články

Rogue One: Star Wars Story

Rogue One: Star Wars Story

Najočakávanejší film záveru roka práve dorazil do kín, pričom očakávania neboli zrovna malé. Predsa len ide o Star Wars a ešte...