Filmové premiéry v slovenských kinách na 31. týždeň (04.08.- 11.08.2016)

4.8.2016|Ivet Kollárová|

Prvý augustový týždeň sa nám pomaly blíži ku koncu. Ale ešte pred tým, ako je dobrým zvykom, každý štvrtok prináša do kín nové filmy. Ani dnešok nebude výnimkou, napriek chudobnejšej ponuke len dvoch nových filmov, ktoré si od dnes môžete pozrieť v našich kinách. Zvyšok augusta prinesie bohatšiu ponuku nových, dlhoočakávaných filmov, ktoré prinášajú veľké filmové štúdia a naše distribučné spoločnosti.

Jedným z najočakávanejších filmov roka je novinka štúdii Warner Bros. v spolupráci s DC Comics, akciou nabitá adaptácia obľúbeného komiksu o bande zloduchov/anti-hrdinov s názvom Jednotka samovrahov (Suicide Squad). O réžiu filmu sa postaral David Ayer. Je super pocit, byť zlým... Zhromaždite tím tých najnebezpečnejších väznených super zločincov na svete, dajte im do rúk najsilnejšie zbrane z vládnych zdrojov a pošlite ich na misiu, ktorej cieľom je poraziť záhadnú a nepremožiteľnú bytosť. Dôstojníčka americkej tajnej služby Amanda Waller je presvedčená, že to zvládne iba tajne zvolaná skupina nesúrodých, nenapraviteľných jednotlivcov, ktorí nemajú čo stratiť. Ako to však dopadne, keď si členovia jednotky uvedomia, že neboli vybraní, aby uspeli, ale za trest poslaní do vopred prehratého boja? Budú spoločne bojovať až do posledných síl, alebo sa rozhodnú byť každý za seba? Nezvyčajnú údernú jednotku stvárnili Margot Robbie ako Harley Quinn, Will Smith ako Deadshot, Jared Leto ako The Joker, Jai Courtney ako Bumerang, Jay Hernandez ako El Diablo, Joel Kinnaman ako Rick Flag, Adewale Akinnuoye-Agbaje ako Zabijak Croc, Adam Beach ako Slipknot, Cara Delevingne ako Kúzelná čarodejnica, Karen Fukuhara ako Katana, či Viola Davis, Ike Barinholtz, Scott Eastwood, Ezra Miller a Ben Affleck.

Trailer

Dnes okrem tohto blockbustru mieri do kín aj český film režisérky Zity Marinovovej, Zozn@mka. Zoznámte sa a množte sa, by mohlo byť motto tejto letnej romantickej komédie. Adam a Eva mali na zoznámenie ideálne podmienky: premávali sa po zemi ako ich Pán Boh stvoril a bez akejkoľvek konkurencie. Dnes sa však hľadanie a nájdenie partnera môže stať poriadne tvrdým orieškom. Práve všemožné peripetie, uveriteľné aj neuveriteľné situácie a stretnutia na tŕnistej ceste za tým pravým ukáže oddychová komédia Zozn@mka, ktorej tvorcovia sa inšpirovali skutočnými zážitkami a historkami. „Roky randenia, blbnutia na zoznamkách a je to stále rovnaké. Kretén strieda kreténa,“ povzdychne si hrdinka filmu a jej ďalšie rande na inzerát s tvárou Lukáša Pavláska sa rýchlo zaradí do jej zložky katastrof a kreténov. Podobný zoznam otrasných schôdzok postupne rozširujú aj ďalšie postavy. Zozn@mka je totiž komédia o mužoch, ženách a zaujímavom fenoméne doby - internetovej zoznamke. A samozrejme o tom, čo všetko sa na takom rande naslepo môže stať. Ale pozor, v rybníku hľadajúcich sa môže objaviť dravá šťuka. Jiří Langmajer ako šéf zoznamky čelí sťažnostiam nespokojných dám. V mene firmy a v mene príležitosti, ktorá robí zlodeja, musí ukázať, že chlapi nie sú iba idioti. So šarmom a roztomilosťou slávneho filmového Kristiána vyráža na schôdzky s klientkami. Vyzbrojený informáciami z ich dotazníkov vystupuje ako muž ich snov. Po niekoľkých naplnených schôdzkach však bez stopy zmizne. Pravda je taká, že on manželku nehľadá, on už doma jednu má. A tá má zas kamarátku a tá hľadá na zoznamke a tú Jiří Langmajer aj zvedie. Slučka okolo záletníka sa začína sťahovať a vo vzduchu visí spoločný ženský sľub, že pomsta bude sladká… Film sa sčasti natáčal aj na Kanárskych ostrovoch a hudbu do filmu zložil Vašo Patejdl a Petr Janda. Okrem Jiřího Langmajera si vo filme zahrali aj Marie Doležalová, Adéla Gondíková, Ladislav Hampl, Zuzana Kajnarová, Martin Kraus, Iva Kubelková, Jaromír Nosek, Jaroslava Obermaierová, Lukáš Pavlásek, Šárka Vaculíková, Petr Vondráček, či Karel Zíma.

Trailer

  Foto © Depositphotos/ContinentalFilm/BontonFilm

Súvisiace články