Nové seriály v jesennej sezóne 2016/2017 - 1.časť

13.8.2016|Marko Aust|

Leto sa blíži k svojmu sklonku, a na dvere pomaly začína klopať jeseň. K jeseni neodmysliteľne patrí aj nová seriálová sezóna a spolu s nimi aj seriálové novinky. V tejto prvej časti článku sa pozrieme, aké seriálové novinky pripravuje pre divákov zámorská televízna stanica ABC.

Začneme abecedným poradím, ako prvá novinka je American Housewife. Rodinný komediálny seriál z pohľadu Katie Otto v podaní herečky Kathy Mixon (Mike a Molly) ako spoľahlivej a dokonalej manželky a matky troch detí s neochvejnou vôlou z mesta Connecticut. Prvá epizóda bude odvysielaná v utorok 11. októbra.

V dramatickom seriáli Conviction si tridsaťštyriročná herečka Hayley Atwell (Captain America: Zimný vojak, Popoluška) zahrá šikovnú právničku a dcéru bývaleho prezidenta Hayes Morrison. Tá je donútená prijať pracovné miesto od newyorského prokurátora, aby nedošlo k jej obvineniu za držanie kokainu a nebola ohrozená kampaň Hayesinej matky, ktorá kandiduje do senátu. Právnička Hayes s tímom vyšetrujú prípady, u ktorých sú podozrenia, že zainteresovaní ľudia mohli byť neprávom obvinení. Seriál štartuje v pondelok 3. októbra.

Herec Kiefer Sutherland (24 hodín, Hráči so smrťou) sa v novom seriáli Designated Survivor ako nižší vládny úradník Tom Kirkman neočakávane stane prezidentom USA po tom, čo došlo k ničivému a katastrofálnemu útoku na Washington, ktorý zabil každého vrátane vyššie postavených úradníkov ako potenciálnych náhradníkov prezidenta. Tom Kirkman ako nový prezident bude čeliť tažkým výzvam aby ochránil svoju rodinu a zem pred pádom do chaosu. Tento konšpiračný thrilerový seriál odštartuje pilotným dielom v stredu 21. septembra.

Downward Dog je novým komediálnym seriálom z pohľadu osamelého a filozofického psa Martina. Pes sa stane svedkom zložitých vzťahov zo súčasnej modernej doby 21. storočia, čo si naplno uvedomí po jednom sedení v psej škole poslušnosti. V seriáli sa vedľa psa objaví herečka Allison Tolman (Fargo, Krampus: Choď do čerta). Televízna premiéra je naplánovaná až v novom roku 2017, takže si naň diváci ešte nejakú chvíľu počkajú.

Život Alice, ktorú v seriáli Imaginary Mary stvárni herecká predstaviteľka Jenna Elfman (Ide len o sex, Rabín, kňaz a krásna blondína) sa obrátil hore nohami, keď sa bezhlavo zamilovala do rozkošného Bena, rozvedeného otca troch detí. Jej imaginárna priateľka Mary z detstva sa však opäť vráti do jej života a spôsobí ešte väčší chaos. Nad týmto komediálnym seriálom visia otázniky, termín ešte nie je ohlásený, možno sa na TV obrazovky dostane až v roku 2017, dokonca sa podľa špekulácii nedá vylúčiť ani jeho zrušenie.

Seriál Notorious ponúka provokatívny pohľad na nebezpečnú súhru médií a trestného práva. V tomto dramatickom thrileri hraje herecké duo Daniel Sunjata (Unesená, Všetky moje ex) a Piper Perabo (Vydáš sa a basta, Jaskyňa) dvojicu charizmatického právnika a televíznu producentku, ktorí vytvárajú obete a zloduchov a následne to prostredníctvom médií oznamujú svetu, keď potrebujú upútať pozornosť či snahu ovládnúť média, súdnictvo a - funguje to. Prvá epizóda bude odvysielaná vo štvrtok 22. septembra.

Maya DiMeo je matka, ktorá urobí čokoľvek pre svoju rodinu. V seriáli Speechless bojuje za spravodlivosť pre svojho syna JJ, ktorý má mozgovú obrnu a vyžaduje špeciálnu starostlivosť. V úlohe matky Mayii sa predstaví herečka Minnie Driver (Stage Fright, Dobrý Will Hunting) a syna JJ stvárni herec Micah Fowler (Predĺžený víkend). Komediálny seriál má televíznu premiéru v stredu 21. septembra.

Dramatický seriál Still Star-Crossed nadväzuje od miesta, kde skončil slávny príbeh milenckej dvojice Rómeo a Júlia. Zavedie nás medzi intrigy, zrady rodín Montekovcov a Capuletiovcov, ktoré zapríčinili tragický osud milencov. V jednej z hlavných úloh lorda Capuletia sa predstaví herec Anthony Head (Železná lady, Buffy, premožiteľka upírov). Prvej časti sa diváci dočkajú až v roku 2017.

V sci-fi seriáli Time After Time sa staneme svedkami dobrodružných príbehov mladého H.G.Wellsa, ktorého svet pozná ako známeho spisovateľa scifi románov. Stroj času ho prenesie z viktoriánskeho Anglicka do súčasneho moderného sveta a H.G.Wells sa ocitá priamo v newyorskom Manhattane. Aj na tento seriál si diváci počkajú, televízna premiéra je naplánovaná na budúci rok 2017.

Prvá časť seriálových noviniek na jesennú sezónu 2016/2017 je na konci, v druhej časti článku čoskoro predstavíme ďalšie seriálové novinky.

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Depositphotos

Ostatné časti

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...