Nové seriály v jesennej sezóne 2016/2017 - 3. časť

17.9.2016|Marko Aust|

V tretej časti sa pozrieme na nové seriály, ktoré divákom na jesennú sezónu 2016/17 prichystali televízne spoločnosti CW a FOX.

Začneme seriálmi od CW, na úvod je to seriál Frequency. Detektívka zistí, že sa môže cez amatérske rádio spojiť so svojím zosnulým otcom, s ktorým nemala dobré vzťahy. Jej otec, ktorý zomrel pred desiatimi rokmi, bol tiež detektívom a ak chcú zmeniť históriu tragických udalostí, musia začať spolupracovať a zároveň dať šancu na vyriešenie ich komplikovaných vzťahov. Štart seriálu je ohlásený v stredu 5. októbra.

V seriál No Tomorrow sa mladá žena Evie (Tori Anderson) zapletie s voľnomyšlienkárskym chlapíkom a ten ju inšpiruje k vytvoreniu zoznamu vecí, ktoré chce stihnúť, než príde údajný apokalyptický koniec sveta za osem mesiacov a dvanásť dní. Televízni diváci sa seriálu dočkajú od utorka 4. októbra.

Archie, Betty, Veronica a ich priatelia v chystanom seriáli Riverdale skúmajú odvrátenú stranu malomestkého života - temnota a podivnosti skryté pod fásadou ich mestečka Riverdale. V seriáli sa objaví okrem iných aj Luke Perry, ktorého diváci poznajú hlavne zo seriálu Beverly Hills 90210. Spustenie seriálu bolo ohlásené na prelome rokov 2016 a 2017.

Po tejto trojici seriálov od CW sa teraz pozrieme na chystané novinky od FOX.

V kriminálnom seriáli A.P.B. po tom, čo sa stal výstredný milionár Gideon Reeves (Justin Kirk) svedkom vraždy jeho najlepšieho priateľa, prevezme problematický policajný 13. okrsok v Chicagu a pretvorí ho na súkromnú políciu. Podľa predbežných informácii by mal seriál začať v novembri.

Seriál The Exorcist je založený podľa románu o kňazovi od Williama Blattyho, ktorý sa zaoberal vyháňaním diablov a duchov. V seriáli riešia prípad posadnutosti dvaja kňazi, ktorí sa názorovo dosť odlišujú. V úlohách kňazov otca Tomasa Ortegu a otca Marcusa Keanea sa predstavia herci Alfonso Herrera a Ben Daniels a taktiež v ďalšej úlohe aj herečka Geena Davis. Hororový seriál odštaruje v televíznych obrazovkách už najbližší piatok 23. septembra.

Seriál Smrtonosná zbraň (Lethal Weapon) vychádza z rovnomennej populárnej filmovej série s dvojicou svojráznych policajtov Riggsa a Murtaugha v podaní Mela Gibsona a Dannyho Glovera. Seriálovú dvojicu si zahrá herecké duo Clayne Crawford a Damon Wayans. Televízna premiéra vypukne už v stredu 21. septembra.

V seriáli Making History profesor vytvorí zariadenie, ktoré jemu i jeho kolegom umožní zmeniť beh udalostí z minulosti s cieľom zlepšiť ich súčasný život. V tomto komediálnom seriáli si zahrajú David McCusker, Leighton Meester a Melvin Payne Jr. Termín spustenia je ohlásený na budúci rok 2017, bude neskôr upresnený.

Komediálny seriál The Mick sleduje príbeh Mackenzie drzej podvodníčky Mackenzie "Mickey" Murphy (Kaitlin Olson) z Rhode Islandu, ktorá musí prevziať opatrovanie troch detí jej sestry, ktorá si žila na vysokej nohe a bola políciou zatknutá. Seriál odštartuje v televíznych obrazovkách začiatkom februára 2017.

Seriál Pitch nás zavedie do športového prostredia, presnejšie na basebalové štadióny. Mladá nadhadzovačka Ginny Baker (Kylie Bunbury) sa stane prvou ženskou hráčkou v hlavnej basebalovej lige. Diváci sa prvej pilotnej epizódy dočkajú už čoskoro a to vo štvrtok 22. septembra.

Prison Break: Sequel je pokračovaním úspešného seriálu Prison Break: Útek z väzenia, ktorý odštartoval v roku 2005. O sedem rokov neskôr vďaka T-Bagovi sa Lincoln (Dominic Purcell) a Sarah (Sarah Wayne Callies) dozvedajú, že Michael (Wentworth Miller) je stále nažive v jemenskom väzení a začnú pripravovať plán ako ho dostať odtiaľ von. Termín televíznej premiéry je zatiaľ stanovený na rok 2017.

V dramatickom seriáli Shots Fired nastane mediálny poprask po tom, keď policajt afroamerického pôvodu zabije bieleho mladíka v malom mestečku v Severnej Karolíne. Plán uvedenia seriálu je budúci rok, upresňujúci termín bude oznámený dodatočne. 

Komediálny seriál Son of Zorn je vytvorený kombináciou hraného a animovaného filmu, v ktorom kreslený otec barbar Zorn z vojnou zničenej dediny kdesi v tichomorskom ostrove navštívi svojho nekresleného syna na predmestí mesta v Amerike. Seriál odštartoval 11. septembra. Barbara Zorna nahovoril Jason Sudekis.

V akčnom seriáli 24: Legacy, ktorý je voľným pokračovaním seriálu 24, sa vojenský hrdina (Corey Hawkins) vracia do Spojených štátov a je opäť povolaný do akcie, aby zastavil teroristický útok. V seriáli uvidíme aj Mirandu Otto, ktorú diváci mohli vidieť v úlohe Éowyn v trilógii Pána prsteňov. Začiatok vysielania seriálu bude až vo februári 2017.  

Tretia časť seriálových noviniek na jesennú sezónu 2016/17 je na konci, sériu článkov uzatvoríme čoskoro poslednou štvrtou častou.

  Foto © CW/FOX/Youtube repro/Depositphotos

Ostatné časti

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...