Druhý septembrový víkendový rebríček v návštevnosti kín ovládol horor Muž v temnote

13.9.2016|Marko Aust|

V 36. týždni slovenského rebríčka slovenských kín ovládli všetky najlepšie priečky všetky filmové novinky. Prvú priečku obsadil film Muž v temnote od uruguajského rodáka Feda Alvareza (Evil Dead). Do domu starého a slepého muža sa vláme skupina mladých zlodejov v domnení, že im prejde perfektný zločin. Chyba lávky, nemôžu sa však mýliť viac... Tento horor si pozrelo 8 849 divákov a po prvom otváracom víkendovom týždni má tržby 44 625 Eur.

Muž v temnote (2016)

Nasleduje pokračovanie akčného filmu Mechanic: Resurrection s Jasonom Stathamom (Kuriér, Rýchlo a zbesilo 7), ktorý úlohe Arthura Bishopa je po tom, čo uniesli jeho lásku, prinútený sa opäť pustiť do vražednej akcie. Ďalej hrajú Jessica Alba, Tommy Lee Jones a Michelle Yeoh. Vo svojom debutovom týždni utŕžil tržbu 30 250 Eur pri 5 720 platiacich divákoch.

Bronzové miesto sa ušlo ďalšej filmovej novinke s názvom Sully. Oscarový držiteľ Tom Hanks (Da Vinciho kód, Zachráňte vojaka Ryana) si zahral hlavnú úlohu hrdinského kapitána Chesleyho Sullenbergera, keď s lietadlom, ktoré sa dostalo do problémov, pristál na rieke Hudson a zachránil všetkých jeho 155 pasažierov. Tržbu vo svojom uvádzacom týždni hlási vo výške 28 729 Eur a 4 892 divákov.

Sully (2016)

Aj štvrtá zemiaková medaila patrí filmovej novinke rodinnej animovanej komédii Lovecká sezóna: Strachopud. Pokračovanie sa dostáva do kín desať rokov po uvedení prvej časti, kde sa na scénu opäť dostáva stará známa partička z lesa. Medveď Boog spolu s kamošom Elliotom sa vydal riešiť záhadu, ktorá ohrozuje bezpečnosť obyvateľov Timberline. Tržby sú 23 207 Eur a 5 141 divákov.

Dnešný rebríček uzatvoríme piatym miestom, na ktoré zostúpil minulotýždnový víťaz Tajný život miláčikov, v piatom týždni od uvedenia si pripísal ďalšie tržby 20 314 Eur a 3 761 divákov.

  Foto © Ita Film

Súvisiace články