Filmové premiéry v slovenských kinách na 37. týždeň (15.09.- 22.09.2016)

15.9.2016|Ivet Kollárová|

Dnešný, opäť sviatočný štvrtok privítame v našich kinách päť nových filmov, ktoré si k nám našli cestu. Projekt 100 predstaví ďalšiu výnimočnú snímku a festivalovú atmosféru si až do nedele môžete vychutnať v mestečku Piešťany na prebiehajúcom 11. ročníku Medzinárodného filmového festivalu Cinematik.

Dnes do kín vstupuje akčný thriller s mottom: Stav sa, že to nedáš, snímka Hra o život (Nerve) režisérskeho dua Henry Joost a Ariel Schulman. Vee Delmonico, študentka vysokej školy si málokedy nájde čas na niečo iné ako štúdium. Nič iné ju veľmi ani nezaujíma. Jej život sa však otočí naruby, keď sa od kamarátov nechá nahovoriť, by sa zapojila do populárnej online Hry o život. Vee sa rozhodne zaregistrovať sa len pre jednu jedinú stávku, čo sa zdá ako neškodná zábava. Ale keď sa ocitne vo víre vzrušenie z adrenalínom nabitej súťaže, v ktorej sa jej partnerom stane neznámy cudzinec, hra začne naberať zlovestné obrátky. Musí plniť čoraz nebezpečnejšie úlohy a zrazu je v stávke omnoho viac, ako sa zdalo na začiatku. V hlavných úlohách Emma Roberts, Dave Franco, Samira Wiley, Kimiko Glenn, Emily Meade, Miles Heizer, Samira Wiley, Marc John Jefferies, Machine Gun Kelly, či Brian “Sene“ Marc.

Mel Gibson sa vo filme V mene krvi (Blood Father) predstaví tentoraz v úlohe bývalého člena motocyklového gangu Johna Linka, v súčasnosti majiteľa tetovacieho salóna. John však nie je len bývalý motorkár, ale aj opilec a narkoman. S pomocou kamaráta Kirbyho sa však snaží sekať dobrotu, čo mu ale nikdy dlho nevydrží. Keď sa Johnova šestnásťročná dcéra Lýdia, dostane do problémov s drogovými dílermi potom, čo je namočená do krádeže špinavých peňazí, rozhodne sa pre zúfalé riešenie – zavolá otcovi, s ktorým sa niekoľko rokov nevideli. Pod jeho ochranou však vidí najlepšiu šancu na prežitie. John spraví po čase prvú správnu vec a aj za cenu možného návratu do väzenia sa rozhodne svojej dcére pomôcť. Krvavá cesta môže začať. O réžiu sa postaral Jean-François Richet. Okrem Gibsona si vo filme zahrali aj  Elisabeth Röhm, Erin Moriarty, William H. Macy, Diego Luna, Dale Dickey, Thomas Mann, Katalina Parrish, Michael Parks, Tait Fletcher, Daniel Moncada, či Richard Cabral .

Dnes sa na veľké plátna vracia aj najobľúbenejšia nešikovná Britka všetkých čias Bridget Jones. Režisérka jednotky Denník Bridget Jones, Sharon Maguire natočila tretie pokračovanie s názvom Dieťa Bridget Jonesovej (Bridget Jones´s Baby). Utrpenie najväčšej smoliarky v dejinách neskončilo. Bridget Jones je stále bez chlapa. Trochu vyrástla, stala sa z nej úspešná televízna produkčná, zarába dosť peňazí, lepšie vyzerá a ešte lepšie sa oblieka, ale je to stále tá istá Bridget, ktorá priťahuje problémy ako magnet. Ale vďaka nej sa celá jedna generácia žien uistila, že je úplne v pohode zostať v sobotu večer sama doma, pozerať na televíziu, jesť pri tom chipsy priamo zo sáčku a nestresovať sa tým, že telefón ani raz nezazvoní. Ako názov tretieho diela slávnej série napovedá, tým hlavným problémom bude tento krát neplánované tehotenstvo. Taká vec dokáže vykoľajiť i životom ostrieľanú Bridget, zvlášť keď úplne netuší, s kým to dieťa počala. A ako je to vlastne možné, keď je stále bez chlapa? Celkom jednoducho. Stačí, že v sprievode kolegyne navštívila odviazaný hudobný festival a v jeho priebehu sa vyspala s pohľadným cudzincom. Vzápätí sa na jednej spoločenskej akcii presvedčila, že stará láska nehrdzavie, hoci pred pár rokmi definitívne skončila. A tak je jej „šťastie“ hotové. Pretože jej s rozlúštením zamotaného rébusu nepomôže ani ľahko cynická gynekologička, ocitne sa Bridget vo veľmi nezávideniahodnej situácii. Ako seriózny právnik Mark Darcy, tak úspešný prevádzkovateľ internetovej zoznamky Jack Quant sa k situácii postavia ako praví chlapi, odhodlaní s Bridget a ich potomkom vytvoriť usporiadanú rodinu. To samozrejme ešte netušia, že ich šanca na otcovstvo je presne päťdesiatpercentná. Ako sa blíži termín pôrodu, Bridget cíti, že bude musieť s pravdou von a hlavne, že si bude musieť vybrať, komu bude jej dieťa hovoriť „otecko“. Normálny človek by poslal oboch na testy otcovstva. Lenže Bridget Jonesová nie je normálna, ale výnimočná. Úlohu Bridget si opäť zopakovala Renée Zellweger, bez ktorej by to nebola Bridget. No uvidíme aj Colina Fitha, Gemmu Jones, Jima Broadbenta, Sally Phillips, Jamesa Callisa, Shirley Henderson, nové tváre ako Patricka Dempseyho, Emmu Thompson, či Enza Cilentiho.

Projekt 100 tento týždeň na plátna kín prináša epický príbeh kórejského majstra réžie Chan-wook Parka, Komorná (The Handmaiden/Ah-ga-ssi). Film je kórejskou interpretáciou románu Zlodejka od spisovateľky Sarah Walters. Je príbehom mladej ženy, ktorá sa stáva slúžkou tajomnej bohatej japonskej dedičky. Jej úloha však nespočíva v tom, aby jej slúžila. Je len súčasťou plánu ako sa dostať k jej majetku. Film je silnou drámou s nečakaným zvratom v druhej polovici. Film mal premiéru v hlavnej súťaži na tohtoročnom MFF Cannes. V hlavných úlohách Min-hee Kim, Jung-woo Ha, Tae Ri Kim, Jin-woong Jo, So-ri Moon, Hae-suk Kim 

Posledný film, ktorý ide dnes do kín prináša oscarovský režisér Ron Howard. V dokumente The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years nás vezme na nevšednú cestu s najslávnejšou skupinou všetkých čias, THE BEATLES. Tento jedinečný filmový projekt autenticky zachytáva obdobie ich koncertných rokov 1962-1966 z perspektívy samotných členov The Beatles. Z bezprostrednej blízkosti sa staneme svedkami toho, ako tieto udalosti ovplyvnili každého z členov The Beatles – ich vzťahy, hudobný vývoj, životný štýl a vyrovnávanie sa so slávou. Zažijeme historické momenty, ktoré premenili hudbu na čosi nadčasové a absolútne. Hviezdami filmu sú samozrejme Ringo Starr, Paul McCartney, George Harrison a John Lennon.

  Foto © Depositphotos/ContinentalFilm/ForumFilm/CinemArt/ASFK/Itafilm

Súvisiace články