Tretí septembrový televízny víkend odštartuje filmom Pán prsteňov

16.9.2016|Marko Aust|

September sa v blížiacom víkende preklopí do druhej polovice mesiaca, letné horúčavy postupne začnú striedať studenšie a dlhšie večery. Spolu s tím prinášame našu ďalšiu pravidelnú dávku televíznych víkendových tipov.

Na piatkový večer môžeme doporučiť už pomaly klasiku fantasy filmový epos od Petera Jacksona Pán Prsteňov, ktorý bol nakrútený podľa rovnomennej knihy od otca fantasy literatúry J.R.R. Tolkiena. Prvý diel s názvom Pán prsteňov: Spoločenstvo prsteňa (piatok 20:15h, Dajto) nás zavedie na strastiplnú púť statočného malého hobita Froda so skupinou priateľov na záchranu Stredozeme. Potrebujú prsteň zaniesť do Mordoru a tam ho zničiť, aby sa nedostal do rúk Temného pána Saurona, ktorý sa chce stať neobmedzeným vládcom Stredozeme. Sfilmovanie tejto trilógie si vyžiadalo obrovský rozpočet až 270 miliónov dolárov.

Pán prsteňov: Spoločenstvo prsteňa (2001)

Pokiaľ máte Pána prsteňov už opozeraného poprípade neholdujete fantasy žánru, môžete si spraviť chuť na sci-fi film Deň nezávislosti (piatok 20:30h, Joj Plus) od Rolanda Emmericha. Vo filme vesmírne lode mimozemšťanov už zmietli väčšinu hlavných miest z povrchu zemského. Podarí sa ľudstvu zklikvidovať silného nepriateľa? Vo filme hrajú Will Smith, Bill Pullman, Jeff Goldblum, Mary McDonell, Judd Hirsch, Robert Loggia a Margaret Colin.

Na sobotu máme tip na dobrodružný akčný film Misia: prezident (sobota 20:35h, Joj), v ktorom mladý chlapec pomáha pri zachráne prezidenta Spojených štátov, keď Air Force One bol zostrelený v blízkosti jeho táboriska. Prezidenta si zahral Samuel L. Jackson, v ďalších úlohách sa objavia Ray Stevenson, Felicity Huffman, Ted Levine, Jim Broadbent a Victor Garber.

Misia: Prezident (2014)

Na posledný víkendový deň si môžete pozrieť thriler z právnickeho prostredia A spravodlivosť pre všetkých (nedeľa 21:45h, ČT2), ktorý prináša drsný pohľad do fungovania amerického súdneho systému. Úlohu elitného právnika Arthura Kirklanda si zahral herec Al Pacino, ktorý bol nominovaný na Oscara za hlavnú hereckú úlohu v tomto filme.
 

  Foto © Continental Film

Súvisiace články