Víťazom 39.týždňa je Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej od Tima Burtona

4.10.2016|Marko Aust|

Prvý októbrový víkend je za nami a pozrieme sa ako sa darilo filmom v slovenskom rebríčku najziskovejších filmov. Žiadne prekvapenie sa opäť nekoná, víťazom 39.týždňa slovenského rebríčka je film od Tima Burtona s názvom Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej, ktorý bol sfilmovaný podľa rovnomenného bestselleru spisovateľa Ransoma Riggsa.

Dedkova záhadná smrť prinúti Jakea (Asa Butterfield) vyraziť na veľmi neobvyklú a dobrodružnú výpravu. Ocitne sa na takmer opustenom ostrove, kde sa nachádza zvláštna budova s ešte podivnejšími obyvateľmi. Táto filmová adaptácia po prvom víkendovom otváracom týždni má na konte zisky 91 621 Eur od 16 521 platiacich divákov.

Film Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej (2016)

Následuje komédia Dieťa Bridget Jonesovej, ktorý po dvoch týždňoch zostupuje z trónu rebríčka. Film s Renné Zellweger v hlavnej úlohe navýšil zisky o ďalších 55 683 Eur a 10 077 divákov.

Tretie bronzové miesto patrí kreslenej rozprávke Bociany o bocianích poštových doručovateľov. Tržby majú vo výške 46 600 Eur a 8 949 divákov.

Filmová novinka Deepwater Horizon: More v plameňoch vo svojom premiérovom týždni získala štvrté miesto. Vo filme od Petera Berga si hlavnú úlohu zahral Mark Wahlberg, dej filmu je podľa skutočných udalostí a zavedie nás na ropnú plošinu v Mexickom zálive v roku 2010, kde sa udiala jedna z najväčších katastrof. Tržby sú 30 069 Eur a film si pozrelo 5 677 divákov.

Film Deepwater Horizon: More v plameňoch (2016)

Dnešný prehľad uzatvoríme piatym miestom, ktoré patrí letnej komédii od našich západných susedov Prázdniny v Provence, tržby sú 19 194 Eur / 3 590 divákov.

  Foto © Cinemart SK

Súvisiace články