TV tipy na preddušičkový víkend

28.10.2016|Marko Aust|

Máme pre vás televízne tipy na preddušičkový víkend. Vybrali sme pre vás tri televízne tipy.

Piatočný večer môžeme vyplniť pri filme Hry o život (piatok 20:35h, Joj). V temnej a blízkej budúcnosti, sa na troskách Severnej Ameriky rozkladá krajina Panem s hlavným Sídlom a dvanástimi obvodmi. Každý rok sa tu konajú Hry o život, ktorých sa zúčastňujú mladí ľudia vylosovaní v lotérii – 1 chlapec a 1 dievča z každého obvodu. Táto televízna reality show, vysielaná po celej krajine, predstavuje zvrátenú zábavu pre obyvateľov a najmä slúži ako demonštrácia krutej nadvlády Sídla nad obvodmi. 24 účastníkov je nútených likvidovať súperov v snahe zachrániť si vlastný život a všetci občania sú povinní to sledovať. Šestnásťročná Katniss (Jennifer Lawrence) chce zachrániť svoju malú sestru, ktorá bola vylosovaná a ponúkne svoju účasť dobrovoľne. Môže uspieť v súboji so silnejšími protivníkmi, ktorých na toto trénovali celý život? Bude schopná zlikvidovať chlapca z jej obvodu, ktorý jej v minulosti pomohol?

Film Hry o život (2012)

Na sobotu máme televízny tip na film s názvom Na hrane zajtrajška (sobota 20:30h, Markíza), ktorom si pod režisérskou taktovkou Douga Limana zahrali Tom Cruise a Emily Blunt. Film sa odohráva v blízkej budúcnosti, kedy mimozemská rasa tvrdým útokom zasiahne Zem, a nevie ju poraziť žiadna zo svetových armád. Podplukovník William Cage, ktorý sa nikdy nezúčastnil ani jedinej bitky, je náhle degradovaný a následne bez prípravy a s mizernou výzbrojou nasadený do takmer samovražednej akcie. Zabijú ho behom niekoľkých minút. Akoby zázrakom však opäť ožíva na začiatku rovnakého dňa. Znova ho tak čaká boj a rýchla smrť. Znova a znova. Zakaždým je však skúsenejší a dokáže svoje rozvíjajúce sa schopnosti lepšie využívať. V boji mu po boku stojí príslušníčka Špeciálnych jednotiek Rita Vrataski. Každá opakujúca sa bitka proti mimozemšťanom je pre Cagea a Ritu príležitosťou dostať sa k porazeniu nepriateľa o krok bližšie.

Film Na hrane zajtrajška (2014)

S Tom Cruisom sa opäť stretneme v závere víkendu vo filme Vanilkové nebo (nedeľa 21:20h, Jednotka), kde si zahral newyorkského nakladateľa a sukničkára Davida Aamesa, ktorý vie žiť. Prečo nie, keď je to pohľadný, charizmatický mladý muž plný elánu a naviac ani zďaleka nemusí počítať každý dolár. Napriek tomu má pocit, že mu stále niečo uniká. Jednej noci stretne dievča svojich snov (Penelope Cruz), a aj keď je veľkým stratégom ľúbostných pletiek, vzápätí ju stratí. Davidova partnerka Julia (Cameron Diaz) čoskoro pochopí, že on sa Sofie tak ľahko nevzdá a Júlia jej zas nemieni prepustiť svoje miesto. Automobilová nehoda, pri ktorej je David ťažko zranený na tvári, je dôsledkom a bodkou za ich vyhroteným vzťahom. Pre Davida sa ale možno otvára celkom nova životná kapitola...

A nezabudnite, v nedeľu začína zimný čas. 

  Foto © Forum Film Slovakia/Continental Film

Súvisiace články