Tržby 362 tisíc eur katapultovali film Fantastické zvery a ich výskyt na prvé miesto

22.11.2016|Marko Aust|

Tržby až 362 619 eur za prvý otvárací víkend katapultovali americký film Fantastické zvery a ich výskyt na prvé miesto rebríčka za 46. víkendový týždeň.

Fantastické zvery a ich výskyt - je úplne novým filmovým dobrodružstvom, ktoré nás vracia do sveta čarodejníkov a zvláštnych bytostí vytvoreného spisovateľkou a autorkou príbehov o Harry Potterovi J. K. Rowlingovou. Fantastické zvery a ich výskyt začínajú v roku 1926, kedy M.L.O.K./Newt Scamander práve dokončil svetovú výpravu za hľadaním a dokumentáciou výnimočného výskytu magických stvorení. Jeho krátke zastavenie v New Yorku by sa zaobišlo bez nehody, keby nebolo nomága/mukla menom Jacob, strateného magického kufríka a úteku niektorých Mlokových fantastických zverov, ktoré môžu byť veľkým problémom rovnako pre svet čarodejníkov, ako muklov... Film si pozrelo 62 732 platiacich divakov.

Fotogaléria Fantastické zvery a ich výskyt (2016)Zobraziť fotogalériu »

Druhé miesto patrí animovanej rozprávke Trollovia, vo svojom druhom otváracom víkende si pripísal ďalšie tržby vo výške 96 934 eur od 18 647 divakov.

Sci-fi dráma s názvom Prvý kontakt si s tržbami 60 923 eur zabezpečila tretie miesto. Počet divákov bol 10 670.

Z filmových noviniek sa ešte do prvej dvadsiatky umiestnili dva filmy. Na jedenásťom mieste biografický film Richard Müller: Nespoznaný (tržby 9 495 eur / 2 563 divakov). Film sa norí do Richardových aktuálnych pocitov, ktoré silno ovplyvňuje mániodepresia, ktorou dlhodobo trpí. Sonduje však aj v minulosti, ktorá otvára dvere do časti jeho speváckej kariéry sprevádzanej turbulentnými vzťahmi so ženami a drogami.

Fotogaléria Richard Müller: Nespoznaný (2016)Zobraziť fotogalériu »

20 miesto patrí filmu Americka idyla (tržby 1 826 eur / 367 divákov). Film je režisérskym debutom populárneho britského herca Ewana McGregora, ktorý si vo filme zahral aj jednu z hlavných úloh Seymoura „Švéda“ Levova. Švéd bol svojho času na univerzite úspešný športovec, oženil sa s kráľovnou krásy, ktorá mu porodila krásnu dcéru Merry. Je koniec 60. rokov a z Merry sa na obrovské prekvapenie rodičov stáva zarputilá politická aktivistka, bojujúca proti nepopulárnej vojne vo Vietname. Švéd sa rozhodne venovať všetku svoju energiu na to, aby našiel dcéru a zachránil rodinu.

Fotogaléria Americká idyla (2016)Zobraziť fotogalériu »

Zdroj:  ÚFD Foto © Continental Film

Súvisiace články