Prvý decembrový otvárací víkend ovládla Vaiana

6.12.2016|Marko Aust|

Začal sa posledný mesiac v roku, v jeho prvom otváracom víkende si slovenské prvenstvo v tržbách odnáša animovaný film Vaiana od Walt Disney Animation Studios, zabezpečili to tržby 91 252 Eur. Film vypráva príbeh nebojácnej dievčiny, ktorá sa vydáva na nebezpečnú cestu, aby zachránila svoj ľud. Počas cesty sa k nej pripojí poloboh Maui a spoločne prežívajú nebezpečné a úžasné dobrodružstvá. Film videlo 17 425 divákov.

Fotogaléria Vaiana (2016)Zobraziť fotogalériu »

Tržby 68 338 Eur od 11 229 platiacich divákov zabezpečili druhé miesto snímke Fantastické zvery a ich výskyt, ktorá bola nakrútená na motívy románu od J. K. Rowlingovej, autorky príbehov o Harry Potterovi. Po troch týždnoch celkové tržby už prekonali hranicu 700 tisíc Eur.

Tretie miesto obsadila filmová novinka Underworld: Krvavé vojny. V tejto piatej časti upírskej filmovej sérii sa opäť stretávame so Selenou v podaní Kate Beckinsale a Davida v podaní Thea Jamesa. Tržby vo svojom prvom uvádzacom týždni má vo výške 39 722 Eur a pozrelo si ho 6 969 divákov.

Fotogaléria Underworld: Krvavé vojny (2016)Zobraziť fotogalériu »

Z noviniek sa do slovenskej top dvadsiatky ešte dostala na šieste miesto americká komédia Santa je stále úchyl. Šestdesiatjedenročný herec Billy Bob Thorton si zopakoval úlohu odpudivého alkoholika a zlodeja Willieho, ktorý si znova oblečie kostým Santu, aby s partákom na Vianoce vykradli centrálu skorumpovanej chicagskej charity. Tržby boli vo výške 13 913 Eur a 2 702 divákov.

Zdroj:  ÚFD Foto © Saturn Entertainment

Súvisiace články