Najočakávanejšie filmy roka 2017 - 2 časť

31.12.2016|Marko Aust|

V druhej časti sa pozrieme na najočakávanejšie filmy, ktoré nás čakajú cez letné obdobie v roku 2017 a máme sa na čo tešiť.

V máji by sme sa mali dočkať pokračovania Strážcovia Galaxie 2, zažijeme ďalšie vesmírne dobrodružstvá odvážneho dobrodruha Petra Quilla v podaní Chrisa Pratta a jeho spoločníkov.

Máte radi britskú mýtológiu? Ak áno, tak určite si nenechajte ujsť najnovšie spracovanie historického filmu o legendárnom anglickom panovníkovi Kráľ Artuš: Legenda o meči od britského režiséra Guya Ritchieho. V úlohe kráľa Artuša sa predstaví Charlie Hunnam, jeho protivníka zlého warlorda Vortigerna zahrá Jude Law.

Aj milovníci žánru sci-fi si prídu na svoje, je ohlásený nový film od Ridleyho Scotta s názvom Votrelec: Covenant. Posádka kolonizátorskej lode má namierené do vzdialenej planéty ďalekej galaxie, kde zisťuje, že ich čaká temný a nebezpečný svet a pokúsia sa o útek.

Na veľké plátna sa už po piaty krát herec Johnny Depp vráti ako pirát Jack Sparrow vo filme Piráti Karibiku: Mŕtvi muži nehovoria príbehy. Kapitán Jack Sparrow sa vyhľadá nájsť artefakt trojzubec legendárneho Poseidóna, ktorý majiteľovi dáva zázračnú moc a kontrolu nad moriami a oceánmi.

V letných horúčavach sa môžeme v kinách schladiť na ďalšej adaptácii komiksovej marvelovky s názvom Wonder Woman. Amazonská princezná opustí svoj domovský ostrov, aby išla objavovať svet a pritom sa stáva jedným z najväčších hrdinov sveta.

Múmia sa vracia na veľké filmové plátna. Staroveká princezná Ahmanet sa prebúdza zo svojej krypty pod púšťou a prináša so sebou hnev a hrôzu nahromadenú počas niekoľko tisícročí. V hlavnej úlohe Nicka Mortona sa predstaví Tom Cruise a princeznú Ahmanet zahrá Sofia Boutella.

Pokračovanie sa nevyhlo ani u filmovej série Transformers, v júni sa dočkáme piateho dielu Transformers: Posledny rytier, spoluprácu si opäť zopakujú režisér Michael Bay a herec Mark Wahlberg v hlavnej úlohe.

Na začiatku letných prázdnin príde do kín marvelovský superhrdina vo filme Spider-Man: Návrat domov. V dvojúlohe Petra Parkera a Spider-Mana sa predstaví talentovaný Tom Holland, snažiaci sa zosúladiť bežný stredoškolský život s povinnosťami superhrdinu.

Ďalej sa dočkáme ďalšej knižnej adaptácie Temná veža z pera majstra hororov Stephena Kinga. V rovnomennom fantasy filme sa predstavia Idris Elba a Matthew McConaughey.

Fotogaléria Temná veža (2017)Zobraziť fotogalériu »

Fanúšikova, ktorí holdujú hororom, si prídu na svoje vo filme Annabelle 2. Film nás zavedie o niekoľko rokov neskôr po tragických udalostiach z prvej časti. Bábikár so ženou privítajú u seba mníšku s niekoľkými dievčatami z uzavretého sirotinca.

Ako je vidieť, v lete sa rozhodne nudiť nebudeme, v následujúcej záverečnej tretej časti si pozrieme aké najočakávanejšie filmy nás čakajú v závere roka 2017.

  Foto © Depositphotos

Ostatné časti

Súvisiace články