Predvianočnému slovenskému rebríčku kráľuje Rogue One: A Star Wars Story

20.12.2016|Marko Aust|

Máme za sebou posledný adventný víkend, v 50. týždni si prvenstvo v slovenskom rebríčku tržieb odnáša film Rogue One: A Star Wars Story so stajne Lucasfilmu. Rozpráva príbeh skupiny netradičných hrdinov, ktorí sa spoja, aby splnili zdanlivo nemožnú úlohu – ukradnúť plány Hviezdy Smrti. Film si za svoj prvý otvárací víkend odnáša tržby 180 398 eur od 28 953 divákov. Viac o filme si môžete prečítať v našej recenzii.

Fotogaléria Rogue One: Star Wars (2016)Zobraziť fotogalériu »

Na druhé miesto zostúpila komédia Vianočná párty (tržby 52 038 a 9 308 divákov).

Na poslednom stupienku víťazov sa objavila dráma Collateral Beauty s Willom Smithom v úlohe chrarizmatického a kreatívneho muža Howarda, ktorý kedysi miloval život a teraz ho nenávidí. Zažije rodinnú tragédiu a stiahne sa do ústrania. Jeho kamaráti zostavia drastický plán, ako ho z ťažkej situácie dostať skôr, než stratí úplne všetko. V svojom prvom premiérovom týždni hlási tržby 38 864 Eur a 7 083 divákov.

Fotogaléria Collateral Beauty (2016)Zobraziť fotogalériu »

Štvrté miesto obsadila aninomavá rozprávka Vaiana (32 747 eur / 6 517 divákov), následuje fantasy film Fantastické zvery a ich výskyt.

Tržby 11 543 eur zabezpečili šieste miesto ďalšej filmovej novinke thrileru s prvkami hororu s názvom Inkarnácia. Jedenásťročný Cameron, ktorého predstavil mladá vychádzajúca hviezda David Mazouz známa zo seriálu Gotham, sa zrazu začne správať zvláštne. Uzaviera sa vo svojej izbe, hovorí zvláštnymi pradávnymi jazykmi a vykazuje aj ďalšie príznaky posadnutosti. Matka sa spojí s Vatikánom, ktorý si prizve na pomoc doktora Embera, ktorý má jedinečnú schopnosť – pri liečbe posadnutých osôb vstupuje priamo do ich mysle a v nej čelí zosobnenému zlu spôsobujúcemu pomätenie mysle.

Fotogaléria Inkarnácia (2016)Zobraziť fotogalériu »

Z noviniek sa ešte do dvadsiatky umiestnili filmy Masaryk na päťnásťom mieste (tržby 940 Eur / 235 divákov). Film zobrazuje Masaryka ako bohéma, ktorý miloval ženy, hudbu, veľká gestá i veľké zápasy. Vo vnútri jeho srdca a duše bojovala nespútanosť extravagantného umelca s morálkou a povinnosťou úradníka a diplomata.

Deväťnástna priečka patrí animovanému filmu Až na serverný pól o pätnásťročnej Sašy, dcéry bohatých aristokratických rodičov v Rusku koncom 19. storočia. Sníva o ďalekom severe a smúti nad osudom svojho dedka Olukina, ktorý sa doteraz nevrátil zo svojej poslednej expedície, na ktorej sa pokúsil dobyť severný pól. Saša sa rozhodne vzoprieť svojmu osudu, utiecť z domu a nájsť svojho dedka...aj keby mala ísť až na severný pól (tržby 565 Eur / 194 divákov).

  Foto © Saturn Entertainment

Súvisiace články