Hollywood pripravuje dva veľké remaky, nemeckého hitu Toni Erdmann a francúzskeho Nedotknuteľní

8.2.2017|Ivet Kollárová|
Hollywood pripravuje dva veľké remaky, nemeckého hitu Toni Erdmann a francúzskeho Nedotknuteľní

Po výraznom úspechu nemeckého filmu Toni Erdmann, ktorý zažiaril na MFF Cannes 2016 a je oscarovým nominantom na najlepší cudzojazyčný film, sa šance na jeho remake chytili štúdiá Paramount. O produkciu americkej verzie filmu sa postarajú Adam McKay (r. Stávka na istotu) a herec Will Ferrell. Výkonnou producentkou bude režisérka a scenáristka originálu, Maren Ade.

Film Toni Erdmann sa sústredí na otca, ktorý sa snaží zblížiť so svojou dcérou-workoholičkou a vydáva sa za tzv. life coacha v jej firme. Film s ľahkým humorom odkrýva neľahký vzťah medzi otcom a dcérou a odzrkadľuje dnešnú spoločnosť. V origináli, v hlavných úlohách Winfrieda a Ines, predviedli skvelý výkon Peter SimonischekSandra Hüller. V americkom remaku sa o hlavné úlohy postarajú Jack NicholsonKristen Wiig.

Pre Nicholsona by to znamenal návrat na filmové plátna, po tom čo sa v roku 2010 rozhodol odísť do „dôchodku“. Naposledy sa objavil vo filme režiséra Jamesa L. Brooksa, Ako vieš (How Do You Know). Kristen Wiig je známa najmä so skatch show Saturday Night Live, a ako schopná herečka sa predstavila aj v niekoľkých filmoch, Dámska jazda, Marťan, či novom filme Krotitelia duchov, a v indie filmoch Nasty Baby, Denník pubertiačky, či The Skeleton Twins. Najnovšie sa predstaví v novinke od režiséra Alexandra Payna, Downsizing.

Kto bude remake filmu Toni Erdmann režírovať ostáva zatiaľ záhadou.

O ďalšom veľkom remaku, ktorý chystá Hollywood sa hovorí už dlhšie. Tentokrát je originál film francúzsky hit Nedotknuteľní, v ktorom si hlavné úlohy zahrali Francois CluzetOmar Sy. Príbeh rozpráva o nezvyčajnom priateľstve, ktoré sa vytvorí medzi bohatým aristokratom, ktorý ochrnul pri paraglidingu a mladíkom, ktorý sa stal jeho opatrovateľom. V hollywoodskej verzii, o ktorú sa postará Weinstein Company si hlavné úlohy zahrajú Bryan CranstonKevin Hart.

Cranston je známy najmä zo seriálu Breaking Bad (Perníkový tatko), no objavil sa aj v niekoľkých filmoch, Godzilla, Trumbo, Prečo práve on?, či najnovšie v TV filme All The Way, za výkon v ktorom si nedávno odniesol cenu SAG Awards. Kevina Harta môžeme vidieť najmä v komédiách ako Get Hard, Policajtov švagor, či Centrálna inteligencia. Režisérom americkej verzie filmu Nedotknuteľní je Neil Burger. Scenár, podľa originálu od Oliviera Nakacheho a Erica Toledana, napísal Paul Feig.

Z natáčania filmu vzniklo aj prvé foto, ktoré uverejnil Kevin Hart na svojom Instagramovom účte:

 

Working with Bryan Cranston is absolutely incredible....I can't wait for you guys to see our version of this film. #untouchable

Fotka uverejnená používateľom Kevin Hart (@kevinhart4real),

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos/archív/Instagram

Súvisiace články