Slovenský triler Únos: rekordný víkend!

7.3.2017|Marko Aust + tlačová správa (redakčne upravované)|

Prvý marcový otvárací víkend ovládol slovenský rebríček návštevnosti a tržieb slovenský politický triler Únos. Film inšpirovaný autentickými udalosťami 90.rokov, vyvolal počas uplynulého víkendu obrovský divácky záujem. Do slovenských kín si ho prišlo pozrieť 67 369 divákov a tržby skončili vo výške 357 597 eur! Spolu s predpremiérami sa tak môže pochváliť s 69 354 divákmi a tržbami 369 537 eur.

Režisérka a scenáristka filmu Mariana Čengel Solčanská neskrývala svoju radosť: „Najlepším meradlom úspechu slovenského filmu je jeho návštevnosť práve na Slovensku. Som veľmi rada, že tento ťažký ľudská príbeh zaujal toľko divákov a stal sa aj predmetom celospoločenskej diskusie. Ďakujem všetkým, ktorí prispeli k jeho vzniku a všetkým, ktorí sa prišli pozrieť.“

Úspešnú návštevnosť komentuje i producent film Milan Stráňava: "To, že diváci chodia na film Únos a že sa rozpútala debata o tejto téme, je veľká satisfakcia... Ďakujem všetkým za priazeň."

Fotogaléria Únos (2017)Zobraziť fotogalériu »

Film Únos sa inšpiroval skutočnými udalosťami únosu prezidentovho syna a atmosférou polovice deväťdesiatych rokov. Mafia prepletená s tajnými službami, moc, ktorá sa neštíti najhorších praktík a naivní dobráci, ktorí si myslia, že spravodlivosť predsa musí existovať. Lenže mafia sa neštíti smrti. Vyrieši mladá novinárka záhadný a krutý odkaz – bratovu hlavu pohodenú v igelitke? Vyrieši vyšetrovateľ prípad, ktorý vyzerá jasne, avšak jeho výsledky by podťali nohy najmocnejším...?

Na druhom mieste sa umiestnil film Logan: Wolverine, vo svojom prvom otváracom víkende zarobil 148 144 eur a navštívilo ho 27 086 divákov. Wolverine (Hugh Jackman) sa vracia a opäť zachraňuje ľudstvo. Lenže tentokrát je na tom trocha horšie… Jeho schopnosť uzdravovania pomaly vyprcháva a elánu taktiež nemá na rozdávanie… Naviac je na všetko skoro sám, z X-Menov zostáva jediný a tým je Profesor X, ktorý ale trpí Alzheimerovou chorobou a pomaly stráca pamäť. Našťastie je tu jedno dievča, které má prekvapivo rovnaké schopnosti ako Wolverine. K filmu Logan: Wolverine si môžete prečítať aj našu recenziu.

Fotogaléria Logan: Wolverine (2017)Zobraziť fotogalériu »

Tržby 108 432 eur zabezpečili tretie miesto u animovanej rozprávke Balerína. Malá Felicia vyrastá na francúzskom vidieku bez vlastnej rodiny a vášnivo miluje tanec. Spolu so svojím najlepším kamarátom Victorom, ktorý sa chce stať veľkým vynálezcom, vymyslia riskantný plán ako utiecť zo sirotinca. Túžia sa dostať do Paríža, veľkého mesta plného svetiel, aby si splnila svoj najväčší - stať sa primabalerínou v Parížskej opere. Rozprávku si počas víkendu pozrelo 23 750 divákov.

Fotogaléria Balerína (2016)Zobraziť fotogalériu »

Z filmových noviniek sa do prvej dvadsiatky slovenského rebríčka dostali ešte dva filmy. Dráma Miesto pri mori s tržbami 7002 eur od 1355 platiacich divákov sa umiestnila na jedenástom mieste. Osamelý bostonský údržbár Lee Chandler (Casey Affleck) po smrti svojho staršieho brata Joea s prekvapením zisťuje, že sa stal poručníkom svojho šestnásťročného synovca Patricka. Plný obáv sa tak vracia do mestečka Manchester-by-the-Sea, v ktorom vyrastal. Tam je nútený sa vyrovnať so svojou minulosťou, ktorá ho odlúčila ako od exmanželky Randi (Michelle Williams), tak od komunity, v ktorej vyrastal. Viac o filme sa dočítate v našej recenzii Miesto pri mori.

Fotogaléria Miesto pri mori (2016)Zobraziť fotogalériu »

Trináste miesto patrí poslednej minulotýždňovej novinke Baba z ľadu od režiséra Bohdana Slámu s tržbami 6291 eur a s 1949 divákmi. Po stretnutí s otužilcom Broňom začína ovdovelá Hana pozvoľna meniť svoj stereotypný život, ktorý sa doteraz krútil výhradne okolo jej synov), neviest a vnúčat. Zatiaľ čo šesťdesiatnička Hana prežíva love story, tradičné víkendové obedy v rodinnej vile strácajú na idylickosti a postupne vypláva na povrch, že každý z hrdinov má nejaké tajomstvo.

Fotogaléria Baba z ľadu (2017)Zobraziť fotogalériu »

  Foto © Continental Film/Cinemart SK/ItaFilm/ASFK

Súvisiace články